ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Στα χέρια του Ρέντσι τη Δευτέρα η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

21:57 - 16 Φεβ 2014 | Ειδήσεις
Ιταλία: Στα χέρια του Ρέντσι τη Δευτέρα η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα δώσει, όπως άλλωστε αναμενόταν, ο ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο στον αρχηγό του Δημοκρατικού Κόμματος Ματέο Ρέντσι το πρωί της Δευτέρας.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Ναπολιτάνο κάλεσε τον κ. Ρέντσι στο Μέγαρο του Κυρηναλίου στις 11:30 π.μ. ώρα Ελλάδος. Οι διαβουλεύσεις Ναπολιτάνο για την ανάθεση εντολής σχηματισμού κυβέρνησης ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου και αφού είχε προηγηθεί την Παρασκευή η παραίτηση του πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα.

Matteo-Renz160214

«Το κόμμα μας θα διαθέσει όλη του την πολιτική ισχύ για μια κυβέρνηση που θα διαρκέσει μέχρι το 2018, με κύριους στόχους τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις και την αλλαγή του εκλογικού νόμου», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Δημοκρατικών στην γερουσία, Λουίτζι Τζάντα.

 

Την υποψηφιότητα Ρέντσι στήριξε ανεπιφύλακτα η κεντρώα Επιλογή Πολιτών, ενώ ο επικεφαλής της Νέας Κεντροδεξιάς Αντζελίνο Αλφάνο έθεσε συγκεκριμένους όρους. «Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι το μεγάλο και σημαντικό, δεν μπορούμε να φτάσουμε σε νέα κυβέρνηση μέσα σε 24 ώρες. Δεν θα στηρίξουμε ένα νέο κυβερνητικό σχήμα που να κλείνει προς την Αριστερά», είπε χαρακτηριστικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.