ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανάπτυξη στη Γερμανία - Ξανά στην ύφεση η Γαλλία

12:06 - 20 Φεβ 2014 | Ειδήσεις
Ανάπτυξη στη Γερμανία - Ξανά στην ύφεση η Γαλλία
Εκ διαμέτρου αντίθετη η εικόνα στη Γερμανία, όπου η θετική έκπληξη προέρχεται για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, από τον κλάδο υπηρεσιών. «Η Γερμανία αναπτύσσεται δυναμικά» δήλωσε ο Κρις Γουίλιαμσον της Markt και συμπλήρωσε: «Ο ΡΜΙ είναι σύμφωνος με την πρόβλεψη για ανάπτυξη 0,7% το πρώτο τρίμηνο και θα μπορούσαμε να δούμε ακόμη υψηλότερο ρυθμο ανάπτυξης».

Το ΡΜΙ του γαλλικού κλάδου μεταποίησης συρρικνώθηκε στο 46,9 από 48,9 τον Ιανουάριο, ενώ οι αναλυτές περιμέναν ανάκαμψη στο 49,4. Ο κλάδος υπηρεσιών είχε χειρότερη απόδοση των τελευταίων 9 μηνών, με τον ΡΜΙ να υποχωρεί στο 46,9 ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ανάκαμψη στο 49,4.

Εκ διαμέτρου αντίθετη η εικόνα στη Γερμανία, όπου η θετική έκπληξη προέρχεται για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, από τον κλάδο υπηρεσιών. «Η Γερμανία αναπτύσσεται δυναμικά» δήλωσε ο Κρις Γουίλιαμσον της Markt και συμπλήρωσε: «Ο ΡΜΙ είναι σύμφωνος με την πρόβλεψη για ανάπτυξη 0,7% το πρώτο τρίμηνο και θα μπορούσαμε να δούμε ακόμη υψηλότερο ρυθμο ανάπτυξης»

Ο συνολικός ΡΜΙ στη Γερμανία διαμορφώθηκε στο 56,1 από 55,5 τον Ιανουάριο. Ο σχετικός δείκτης για τον κλάδο υπηρεσιών αναρριχήθηκε στο 55,4 από 53,4 τον Ιανουάριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα παραμείνει στο ίδιο επίπεδο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.