ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Τα πρόσωπα κλειδιά της νέας κυβέρνησης Ρέντσι- Το Σάββατο η ορκωμοσία

22:21 - 21 Φεβ 2014 | Ειδήσεις
Ιταλία: Τα πρόσωπα κλειδιά της νέας κυβέρνησης Ρέντσι- Το Σάββατο η ορκωμοσία
Νέα σελίδα στην πολιτική ιστορία της Ιταλίας, καθώς το πρωϊ του Σαββάτου ορκίζεται η νέα κυβέρνηση του εντολοδόχου πρωθυπουργού, Ματέο Ρέντσι, ο οποίος ενημέρωσε αναλυτικά τον πρόεδρο της χώρας, Τζόρτζο Ναπολιτάνο.

Συνολικά οι υπουργοί της κυβέρνησης είναι δεκαέξι, εκ των οποίων οι οκτώ είναι γυναίκες.

 

Η 40χρονη κεντροαριστερή Φεντερίκα Μογκερίνι αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ο γραμματέας της Νέας Κεντροδεξιάς, Αντζελίνο Αλφάνο διατηρεί το υπουργείο Εσωτερικών.

 

Υπουργός Οικονομικών αναλαμβάνει ο Πιέρ Κάρλο Παντοάν, ως σήμερα διακεκριμένο στέλεχος του ΟΟΣΑ. Ο Παντοάν είναι επίσης επικεφαλής του Ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής Istat. Παλαιότερα χρημάτισε διευθυντής του ιδρύματος Italianieuropei, το οποίο είχε συστήσει ο κεντροαριστερός πρώην πρωθυπουργός Μάσιμο Ντ' Αλέμα.

renz210214

Διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά του, στο υπουργείο Μεταφορών ο Μαουρίτσιο Λούπι (Νέα Κεντροδεξιά) και στο Υγείας η Μπεατρίτσε Λορεντσίν, επίσης στέλεχος της Νέας Κεντροδεξιάς.

 

Υπουργός Δικαιοσύνης αναλαμβάνει ο Αντρέα Ορλάντο (ως σήμερα υπουργός Περιβάλλοντος), υπουργός Παιδείας η Στεφάνια Τζάνινι, γραμματέας της κεντρώας Επιλογής Πολιτών, ενώ η Φεντερίκα Γκουίντι, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Νέων Ιταλών Επιχειρηματιών, επελέγη για το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης.

 

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι πρόκειται για μια «σχετικά ολιγομελή κυβέρνηση, με μεγάλη παρουσία γυναικών».

 

Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αναλαμβάνει ένας στενός συνεργάτης του Ρέντσι, ο Γκρατσιάνο Ντελρίο, στέλεχος των Δημοκρατικών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.