ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

35 δισεκατομμύρια δολάρια θα χρειαστεί η ουκρανική οικονομία την περίοδο 2014 - 2015

13:18 - 24 Φεβ 2014 | Ειδήσεις
35 δισεκατομμύρια δολάρια θα χρειαστεί η ουκρανική οικονομία την περίοδο 2014 - 2015
Η Ουκρανία έχει ανάγκη 35 δισεκατομμύρια δολάρια εντός των επομένων δύο ετών και ζητεί την οργάνωση διεθνούς διάσκεψης δωρητών, ανακοίνωσε σήμερα ο προσωρινός υπουργός Οικονομικών Γιούρι Κολόμποφ.

«Το ύψος της μακροοικονομικής βοήθειας που έχει ανάγκη η Ουκρανία μπορεί να φθάσει τα 35 δισεκατομμύρια δολάρια κατά την περίοδο 2014-2015. Ζητήσαμε από τους δυτικούς μας εταίρους (Πολωνία, Ηνωμένες Πολιτείες) τη χορήγηση πίστωσης σε διάστημα μίας ή δύο εβδομάδων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών χωρίς να προσδιορίσει το ποσόν που έχει ζητηθεί από το Κίεβο.

Η Ουκρανία πρότεινε επίσης «την οργάνωση μεγάλης διεθνούς διάσκεψης δωρητών με την Ευρωπαϊκή Ενωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και άλλους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς για την εξασφάλιση πόρων για τον εκσυγχρονισμό και την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στην Ουκρανία», διευκρινίζει ο ουκρανός υπουργός Οικονομικών.

Ο προσωρινός πρόεδρος Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ προειδοποίησε χθες ότι η Ουκρανία βρίσκεται στο χείλος της στάσης πληρωμών.

«Η Ουκρανία ολισθαίνει προς τον γκρεμό, βρίσκεται στα πρόθυρα της στάσης πληρωμών», δήλωσε ο Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ, καταγγέλλοντας την διακυβέρνηση του αποπεμφθέντος προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς και του πρωθυπουργού Μικόλα Αζάροφ, οι οποίοι «κατέστρεψαν τη χώρα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.