ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

SOS Πεντάγωνο καλεί Μόσχα: "Σοβαρό λάθος μια ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία"- Οι ΗΠΑ το σκέφτονται να δώσουν δάνειο 1 δις, αλλά το Κίεβο χρειάζεται 35 δις !

00:08 - 27 Φεβ 2014 | Ειδήσεις
SOS Πεντάγωνο καλεί Μόσχα: "Σοβαρό λάθος μια ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία"- Οι ΗΠΑ το σκέφτονται να δώσουν δάνειο 1 δις, αλλά το Κίεβο χρειάζεται 35 δις !
Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν εκ νέου τη Ρωσία ότι θα αποτελούσε «ένα σοβαρό λάθος» να προχωρήσουν σε μια στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία, ενώ ανέφεραν ότι η Ουάσιγκτον σκέφτεται να χορηγήσει δανειακές εγγυήσεις ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για το Κίεβο.

«Για μια χώρα που έχει μιλήσει τόσο συχνά εναντίον της ξένης επέμβασης στη Λιβύη, τη Συρία και σε άλλα μέρη του κόσμου, θα ήταν σημαντικό να λάβει υπόψη αυτές τις προειδοποιήσεις καθώς σκέφτεται τις επιλογές στο εθνικά κυρίαρχο κράτος της Ουκρανίας και δε νομίζω ότι θα έπρεπε να υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία ότι όποιας μορφής στρατιωτική επέμβαση θα παραβίαζε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας θα ήταν ένα τεράστιο, ένα σοβαρό λάθος» δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι μιλώντας σε μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων.

lavrov kerry270214

Παράλληλα, οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσφέρουν δανειακές εγγυήσεις ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στην Ουκρανία, είπε επίσης ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. «Βρισκόμαστε στη διαδικασία να διατυπώσουμε μια προσφορά για τη χορήγηση ενός δανείου ύψους 1 δισεκ. δολαρίων» είπε ο Κέρι προσθέτοντας ότι «οι Ευρωπαίοι σκέφτονται (να χορηγήσουν ένα δάνειο) ύψους 1,5 δισεκ. δολαρίων» στην Ουκρανία.

 

Εν τω μεταξύ, οι ηγέτες των διαδηλωτών της Ουκρανίας πρότειναν τον πρώην υπουργό Οικονομίας και υποστηρικτή της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας Αρσένι Γιάτσενιουκ ως υποψήφιο για την θέση του πρωθυπουργού στη νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας, μετά την καθαίρεση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Στα 39 του χρόνια, ο Αρσένι Γιάτσενιουκ αναμένεται να τεθεί επικεφαλής μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας η οποία θα πάρει τα ηνία ενόψει της διεξαγωγής προεδρικών εκλογών την 25η Μαΐου.

 

Στέλεχος του κόμματος «Πατρίδα» της ηγερίας της Πορτοκαλί Επανάστασης Γιούλιας Τιμοσένκο, η οποία αποφυλακίστηκε το Σάββατο, ο Γιάτσενιουκ έχει χρηματίσει υπουργός Οικονομίας και Εξωτερικών. Η εμπειρία του μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη, καθώς η Ουκρανία κινδυνεύει να κηρύξει στάση πληρωμών εάν δεν εξασφαλίσει διεθνή οικονομική βοήθεια σύντομα. Σύμφωνα με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών, το Κίεβο έχει ανάγκη 35 δισεκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα δύο χρόνια.

timosenko270214

Τελευταία τροποποίηση στις 00:57 - 27 Φεβ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.