ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με νέα μέτρα άμεσα απειλούν την Ρωσία οι Ευρωπαίοι

12:00 - 11 Μαρ 2014 | Ειδήσεις
Με νέα μέτρα άμεσα απειλούν την Ρωσία οι Ευρωπαίοι
Την απειλή άμεσης διεύρυνσης των κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας εγείρουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εάν η Ρωσία δεν αλλάξει στάση με κινήσεις «αποκλιμάκωσης» στην Κριμαία. Το Βερολίνο διαμηνύει ότι η ΕΕ «προτιμά να αποφύγει τη σύγκρουση, αλλά πρέπει να είναι προετοιμασμένη», ενώ το Παρίσι προειδοποιεί ότι οι κυρώσεις μπορεί να έρθουν ακόμη και εντός της εβδομάδας.

O γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λορέν Φαμπιούς ανέφερε το πρωί της Τρίτης στο ραδιόφωνο France Inter πως νέες κυρώσεις μπορεί να αποφασιστούν ακόμη και αυτήν την εβδομάδα εάν η Μόσχα δεν ανταποκριθεί στις διπλωματικές προτάσεις για αποκλιμάκωση της κατάστασης.
Ο Φαμπιούς επανέλαβε πως το Παρίσι θεωρεί παράνομο το επικείμενο δημοψήφισμα στην Κριμαία -για παραμονή στην Ουκρανία ή για προσάρτηση στη Ρωσική Ομοσπονδία- και παράνομη την ενδεχόμενη προσάρτηση της περιφέρειας στη Ρωσία.
«Οι μοναδικές νόμιμες εκλογές είναι εκείνες της 25ης Μαΐου για την προεδρία της Ουκρανίας, οι κάλπες στις 16 Μαρτίου δεν έχουν καμία νομιμοποίηση» είπε ο Φαμπιούς.
Για το ενδεχόμενο άμεσων μέτρων σε βάρος της Μόσχας μίλησε και ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ. 
«Εάν παρέλθει το Σαββατοκύριακο χωρίς ορατη αλλαγή στη συμπεριφορά της Ρωσίας, τη Δευτέρα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πρέεπι να συζητήσει νέο στάδιο μέτρων» είπε ο Στάινμαϊερ από το Ταλίν της Εσθονίας.
«Δεν θέλουμε σύγκρουση, αλλά η συμπεριφορά της ρωσικής πλευράς δυστυχώς μας επιβάλλει να προετοιμαστούμε» τόνισε ο γερμανός ΥΠΕΞ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.