ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Φρένο στα συστήματα πληρωμών μέσω κινητής τηλεφωνίας

12:06 - 14 Μαρ 2014 | Ειδήσεις
Κίνα: Φρένο στα συστήματα πληρωμών μέσω κινητής τηλεφωνίας
Φρένο στα συστήματα πληρωμών μέσω κινητής τηλεφωνίας, αλλά και στις άυλες πιστωτικές κάρτες βάζει η Κίνα απαγορεύοντας τις σχετικές πρωτοβουλίες των Alibaba και Tencent μόλις δύο ημέρες μετά την παρουσίασή τους.

Η Tencent Holdings και η Alibaba Group Holding πραγματοποιούσαν το τελευταίο διάστημα επεκτατική πολιτική στον κλάδο πληρωμών μέσω έξυπνων κινητών, ώστε να μπορούν οι καταναλωτές να πληρώνουν άμεσα για προϊόντα και υπηρεσίες μέσω εφαρμογών στα smartphones. Οι δύο εταιρείες είχαν αποκτήσει μεγάλο μέρος της αγοράς των 500 εκατ. smartphones της Κίνας που χρησιμοποιούνται για τα πάντα, από την κλήση ενός ταξί μέχρι τα ψώνια του supermarket.

Προ δύο ημερών ανακοίνωσαν νέες πρωτοβουλίες και συνεργασία με τη Citic Bank, την 11η μεγαλύτερη τράπεζα της Κίνας, για την εισαγωγή άυλων πιστωτικών καρτών και συστήματος πληρωμών μέσω κινητής τηλεφωνίας με κωδικούς QR. Η αύλη κάρτα της Alibaba θα παρουσιαζόταν την επόμενη εβδομάδα, με την εφαρμογή Alipay Wallet. Η Citic θα χειριζόταν τις συναλλαγές, αλλά η αξιοπιστία των χρηστών θα κρινόταν μόνο βάσει της αξιολόγησης των διαδικτυακών τους καταναλωτικών αγορών. Η Tencent θα παρουσίαζε και εκείνη τη δική της κάρτα, με ανώτατο πιστωτικό όριο στα 814 δολ. μέσω της εφαρμογής WeChat.

 Η κεντρική τράπεζα της Κίνας δήλωσε πως οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες δημιουργούν κινδύνους στους χρήστες και διέταξε τον τερματισμό τους.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:10 - 14 Μαρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.