ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτός Συρίας τα χημικά όπλα ως τις 13/4

12:38 - 14 Μαρ 2014 | Ειδήσεις
Τα χημικά όπλα της Συρίας που θα πρέπει να καταστραφούν εκτός της χώρας, είναι δυνατό να έχουν απομακρυνθεί από τη χώρα ως τις 13 Απριλίου, δήλωσε σήμερα αξιωματουχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει ανάγκη προσαρμογής του χρονοδιαγράμματος.

Αν δεν υπάρξουν δυσκολίες, τότε μέσα σ' ένα μήνα, στις 13 Απριλίου, η απομάκρυνση θα έχει ουσιαστικά τελειώσει", δήλωσε ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Ο Ουλιάνοφ πρόσθεσε πως η Συρία θα παρουσιάσει στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) ένα νέο σχέδιο για την καταστροφή των εγκαταστάσεων παραγωγής των χημικών όπλων της στο τέλος Μαρτίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Η Συρία έχει δηλώσει 12 εγκαταστάσεις παραγωγής στον ΟΑΧΟ και είχε προθεσμία ως τις 15 Μαρτίου για να τις καταστρέψει, βάσει μιας συμφωνίας που υπέγραψε με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Η Δαμασκός έχει ήδη χάσει μερικές προθεσμίες που προβλέπονται από τη συμφωνία.
Η Δαμασκός συμφώνησε πέρυσι να καταστρέψει όλες τις εγκαταστάσεις χημικών όπλων της και να παραδώσει 1.300 μετρικούς τόνους τοξικών παραγόντων σε μια κοινή αποστολή του ΟΑΧΟ και του ΟΗΕ. 
Έχει προθεσμία έως τις 30 Ιουνίου για να εξαλείψει πλήρως το πρόγραμμα χημικών όπλων της.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.