ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άφαντο το Boeing: Σενάρια για νέα 11η Σεπτεμβρίου εξετάζει η Ουάσιγκτον!

00:51 - 17 Μαρ 2014 | Ειδήσεις
Σε ένα απίστευτο κουβάρι από σενάρια, θεωρίες συνωμοσίας και εικασίες μπλέκονται όλο και περισσότερο η παγκόσμια κοινή γνώμη, αναλυτές κάθε είδους, πολιτικοί, ειδικοί και... "ειδικοί", για την τύχη των 239 επιβαινόντων του Μπόινγκ της Malaysia Airlines που παραμένει άφαντο εδώ και 9 ημέρες...

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του προέδρου της επιτροπής Εσωτερικής Ασφαλείας της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, σε σενάριο σύμφωνα με το οποίο το χαμένο αεροπλάνο της Malaysia Airlines θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όπλο καταστροφής! Πιο αναλυτικά, ο Μάικλ ΜακΚόλ, δήλωσε ότι το Boeing της Malaysia Airlines είναι πιθανόν να έπεσε θύμα αεροπειρατείας και να έχει κρυφτεί κάπου για να χρησιμοποιηθεί αργότερα ως "πύραυλος κρουζ".

 

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο Μάικλ ΜακΚόλ δήλωσε ότι αυτήν τη στιγμή δεν είναι σαφές εάν η μυστηριώδης εξαφάνιση του Boeing 777 συνδέεται με τρομοκρατική ενέργεια, αλλά θεωρεί ότι οι αμερικανικές αρχές ανησυχούν για την πιθανότητα το αεροπλάνο να έχει προσγειωθεί κάπου για να παραμείνει κρυμμένο και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί ως όπλο καταστροφής. Το αεροπλάνο είναι πιθανόν ότι πήρε δύο κατευθύνσεις μετά την εξαφάνισή του: προς βορρά, προς το Καζακστάν, αλλά στην περίπτωση αυτή θα είχε εντοπισθεί από ραντάρ.

plain170314

"Η άλλη υπόθεση είναι ότι είτε προσγειώθηκε σε μία χώρα όπως η Ινδονησία, και θα μπορούσε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί ως πύραυλος κρουζ, όπως έκαναν οι τρομοκράτες της 11ης Σεπτεμβρίου...", δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Εσωτερικής ασφαλείας. "Ένα είναι σίγουρο: δεν επρόκειτο για ατύχημα. Πρόκειται για μία σκόπιμη ενέργεια και το θέμα είναι να μάθουμε ποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν", πρόσθεσε.

 

Είκοσι πέντε χώρες συμμετέχουν πλέον στις έρευνες για την πτήση MH370, που άλλαξε κατεύθυνση, μετά την απενεργοποίηση των συστημάτων επικοινωνίας, και εξαφανίσθηκε πριν από οκτώ ημέρες. "Από όσο γνωρίζω, από όλες τις πληροφορίες που έχω σε υψηλό επίπεδο, μέσω του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας, του εθνικού κέντρου καταπολέμησης της τρομοκρατίας , των υπηρεσιών Πληροφοριών, κάτι συμβαίνει με τον πιλότο", πρόσθεσε ο Μάικλ ΜακΚόλ. "Όλες οι έρευνες οδηγούν στο πιλοτήριο, στον ίδιο τον πιλότο και τον συγκυβερνήτη", είπε χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

 

Ωστόσο, πρόσωπα του περιβάλλοντος και συνάδελφοι των δύο ανδρών έχουν μέχρι στιγμής μιλήσει για τον επαγγελματισμό και την προσωπική ισορροπία του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη της πτήσης MH370.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.