ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Toyota αναστέλλει την παραγωγή της στην Ινδία, λόγω ταραχών στα εργοστάσιά της

09:41 - 17 Μαρ 2014 | Ειδήσεις
Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο η ιαπωνική Toyota ανακοίνωσε τη Δευτέρα την αναστολή της παραγωγής οχημάτων της στην Ινδία, λόγω των ταραχών σε δύο εργοστάσιά της στο νοτιο-δυτικό τμήμα της χώρας.

Η ινδική μονάδα της Toyota Motor Corp ανακοίνωσε το κλείσιμο στις δύο μονάδες παραγωγής αυτοκινήτων καθώς οι τεταμένες και βίαιες διαπραγματεύσεις για τα μισθολογικά και η μη επίτευξη συμφωνίας ώθησαν τους εργαζομένους να σταματήσουν τις γραμμές παραγωγής.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 25 ημερών, ορισμένοι εργαζόμενοι σταμάτησαν τις γραμμές παραγωγής καθώς τα εργατικά συνδικάτα και η τοπική κυβέρνηση απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία για τους μισθούς» , ανέφερε η εταιρεία. «Στην εταιρεία δεν έχει μείνει καμία άλλη επιλογή από το να προχώρησει στο κλείσιμο των εγκαταστάσεων για την ασφάλεια των εργαζομένων και της διαχείρισης του προσωπικού» ανέφερε η Toyota Motor Kirloskar ( TKM ).

Η Toyota δεν είναι η πρώτη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία που πλήττεται από τα προβλήματα των εργασιακών σχέσεων στην Ινδία. Το 2012 , η Suzuki Motor Corp έκλεισε τις εγκαταστάσεις της στο Μανεσάρ για ένα μήνα μετά από εργατική εξέγερση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.