ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα ρωσικά μμε για το δημοψήφισμα στην Κριμαία

11:00 - 17 Μαρ 2014 | Ειδήσεις
Τα ρωσικά μμε για το δημοψήφισμα στην Κριμαία
Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης χαιρετίζουν την επιλογή των κατοίκων της Κριμαίας για ένωση με τη Ρωσία.

«Δόξα στην Κριμαία» είναι ο τίτλος της εφημερίδας «Κομερσάντ».

«Η Κριμαία επιστρέφει στη Ρωσία!», γράφει στην πρώτη σελίδα της η λαϊκή εφημερίδα «Κομσομόλσκαγια Πράβντα».

«Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε ορισμένους, είμαστε ευτυχείς», αναφέρει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Ιζβέστια» κάνοντας λόγο για «ένωση καρδιών».

«Η Κριμαία παίρνει διαζύγιο από την Ουκρανία» είναι ο τίτλος της λαϊκής "Μοσκόφσκι Κομσομόλετς".

Η επίσημη εφημερίδα «Ροσιίσκαγια Γκαζέτα» εκτιμά πως το δημοψήφισμα έδωσε «αδιαμφισβήτητες απαντήσεις». «Χθες η Κριμαία έκανε την επιλογή της, θέλει να αποτελεί τμήμα της Ρωσίας», γράφει.

Από την πλευρά της η εφημερίδα «Νόβιε Ιζβέστια» προειδοποιεί ότι «ο ενθουσιασμός στην Κριμαία μπορεί να μεταμορφωθεί σε δυνατό χανγκόβερ».

«Δεν είχαμε δει κάτι τέτοιο από την εποχή της ΕΣΣΔ», αναφέρει στην πρώτη σελίδα της η οικονομική εφημερίδα «Βεντομόστι».

«Το δημοψήφισμα για το καθεστώς της Κριμαίας διεξήχθη με πολύ ενθουσιασμό. Ούτε ο φρενήρης ρυθμός της διοργάνωσής του, ούτε η προπαγάνδα την ημέρα της ψηφοφορίας, ούτε το μποϊκοτάζ που κηρύχθηκε από τους Τατάρους της Κριμαίας, ούτε η άρνηση των ουκρανικών αρχών να αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αποτέλεσαν εμπόδιο», υπογραμμίζει.

«Η Κριμαία είναι ένα ώριμο αχλάδι που έπεσε μόνο του στα χέρια μας», είναι ο τίτλος του ενημερωτικού ιστότοπου gazeta.ru.

Τέλος, η εφημερίδα της αντιπολίτευσης «Νόβαγια Γκαζέτα» διαφοροποιείται και δημοσιεύει στην πρώτη σελίδα της μια φωτογραφία από τη διαδήλωση του Σαββάτου στη Μόσχα, όπου περίπου 50.000 άνθρωποι έκαναν πορεία κατά της «προσάρτησης» της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας και εναντίον της πολιτικής του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.