ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντικείμενα που ίσως ανήκουν στο Boeing εντοπίστηκαν στον Ινδικό

11:35 - 20 Μαρ 2014 | Ειδήσεις
Αντικείμενα που ίσως ανήκουν στο Boeing εντοπίστηκαν στον Ινδικό
Δύο κομμάτια που ενδέχεται να προέρχονται από το μοιραίο Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών εντόπισαν οι Αυστραλοί στον Ινδικό Ωκεανό, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Αμποτ.

Ο Αμποτ διευκρίνισε ότι τα τμήματα αυτά εντοπίστηκαν από δορυφόρο και στο σημείο σπεύδουν αεροσκάφη τύπου ΑΡ 3C-OrioΠροειδοποίησε, πάντως, ότι η αποστολή για τον εντοπισμό τους δεν είναι εύκολη, καθώς η ορατότητα στη συγκεκριμένη περιοχή είναι περιορισμένη.
Τα δύο αυτά αντικείμενα έχουν μήκος μέχρι 24 μέτρα και εντοπίστηκαν περίπου 2.500χλμ νοτιοδυτικά της πόλης Περθ, εντοπίστηκαν δηλαδή στον λεγόμενο «νότιο αεροδιάδρομο». 
Tα ευρήματα των αυστραλών επιβεβαίωσε και από την Κουάλα Λουμπούρ ο υπουργός Μεταφορών, Χισαμουντίν Χουσεΐν: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχουμε μια νέα ένδειξη» δήλωσε στους δημοσιογράφους.
Στο Πεκίνο, το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα η Αυστραλία να μπορέσει να στείλει το συντομότερο δυνατόν δυνάμεις στην περιοχή για να ερευνήσουν τα αντικείμενα.
Η Κίνα ζήτησε από την πρεσβεία της στην Αυστραλία να παραμένει σε στενή επαφή με την αυστραλιανή κυβέρνηση και να βοηθήσει στις προσπάθειες των ερευνών, σύμφωνα με την ανακοίνωση. 
Η Κίνα και το Καζακστάν είναι οι χώρες που έχουν αναλάβει τις έρευνες στον βόρειο αεροδιάδρομο, ενώ η Ινδονησία και η Αυστραλία ερευνούν τον νότιο αεροδιάδρομο.
Οι δύο αυτοί αεροδιάδρομοι έχουν δημιουργηθεί βάσει των εκτιμήσεων που έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες σχετικά με τις πιθανές διαδρομές που μπορεί να ακολούθησε το αεροσκάφος μετά την αλλαγή πορείας και σε σχέση με τα καύσιμα που είχε στη διάθεσή του για να πετάξει.
Σε απελπιστική κατάσταση είναι οι συγγενείς των επιβατών του αεροσκάφους, στρέφοντας τα πυρά τους κυρίως προς την πλευρά της Μαλαισίας για την έλλειψη πληροφόρησης, όπως καταγγέλλουν. Αρκετοί μάλιστα απειλούν να ξεκινήσουν απεργία πείνας.
Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Τετάρτης, αρκετοί συγγενείς άρχισαν να φωνάζουν στους υπεύθυνους της μαλαισιανής κυβέρνησης, ζητώντας να μιλήσουν στους δημοσιογράφους.
Οι υπεύθυνοι ασφαλείας αναγκάστηκαν να τους απομακρύνουν από την αίθουσα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.