ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άκαρπες οι έρευνες για το Boeing στον Ινδικό - Υποχωρεί η κακοκαιρία

11:22 - 21 Μαρ 2014 | Ειδήσεις
Άκαρπες οι έρευνες για το Boeing στον Ινδικό - Υποχωρεί η κακοκαιρία
Οι έρευνες στον νότιο Ινδικό Ωκεανό για το εξαφανισμένο Boeing δεν έχουν ακόμη αποδώσει καρπούς, καθώς προς το παρόν οι μαλαισιανές αρχές δεν έχουν λάβει στοιχεία για τα δύο αντικείμενα που ανιχνεύτηκαν από δορυφόρο και εκτιμάται πως μπορεί να είναι συντρίμια του αεροσκάφους.

«Λαμβάνω αναφορές όλο το πρωί. Ακόμη δεν υπάρχει κάποια επιβεβαίωση», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Άμυνας της Μαλαισίας, που εκτελεί και χρέη υπουργού Μεταφορών, Χισαμουντίν Χουσεΐν.

Στην περιοχή, 2.500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ της Αυστραλίας, έχουν σταλεί από την αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα τέσσερα αεροσκάφη προκειμένου να ερευνήσουν μια έκταση 23.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Αύριο Σάββατο αναμένεται να φθάσουν στην περιοχή το αυστραλιανό πολεμικό σκάφος HMAS Success και το νορβηγικό πλοίο Hoegh St. Petersburg, το οποίο κατευθυνόταν από τη Μαδαγασκάρη προς τη Μελβούρνη όταν έλαβε το σήμα των αυστραλιανών αρχών να συμμετάσχει στις έρευνες για τα δύο αντικείμενα.

Οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές, ωστόσο η μετεωρολογική υπηρεσία της Αυστραλίας εκτιμά ότι ο καιρός θα βελτιωθεί. «Το ψυχρό μέτωπο που οδήγησε σε χαμηλή νέφωση και ψιλόβροχο που επηρεάζουν την ορατότητα, υποχωρεί», αναφέρουν οι μετεωρολόγοι.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, οι άνεμοι που ήταν στους 15-20 κόμβους επίσης θα πέσουν, ενώ οι καιρικές συνθήκες στο σύνολό τους θα βελτιωθούν αργά σήμερα (Παρασκευή) βοηθώντας τις επιχειρήσεις έρευνας.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.