ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοντά στην πλήρη αποκρατικοποίηση η Lloyds Bank

11:33 - 26 Μαρ 2014 | Ειδήσεις
Η Βρετανία θα πουλήσει ένα επιπλέον 7,5% των μετοχών της Lloyds Banking Group , αξίας περίπου 4,2 δισεκατομμυρίων στερλίνων, μέσω μίας τοποθέτησης σε θεσμικούς επενδυτές , όπως δήλωσε η UK Financial Investments (UKFI ).

Η UKFI, η οποία διαχειρίζεται το μερίδιο της κυβέρνησης στην Lloyds και την Royal Bank of Scotland, δήλωσε ότι η πώληση θα μειώσει το μερίδιο της κυβέρνησης στην Lloyds στο 25%.


Η Βρετανία άρχισε να απαλλάσσεται από το 39% των μετοχών της στην Lloyds τον περασμένο Σεπτέμβριο ξεπουλώντας ένα 6% σε οργανισμούς όπως συνταξιοδοτικά ταμεία και ασφαλιστικές εταιρείες .

Η πώληση θεωρήθηκε ως ένα ορόσημο στην ανάκαμψη της Βρετανίας από την οικονομική κρίση του 2008, στη διάρκεια της οποίας οι φορολογούμενοι τόνωσαν με 66 δισεκατομμύρια στερλίνες τις προβληματικές Lloyds και RBS .

Το υπουργείο Οικονομικών της Βρετανίας δήλωσε ότι η προτεραιότητα του ήταν «να πετύχει την καλύτερη αξία για τον φορολογούμενο, μεγιστοποιώντας τη στήριξη της οικονομίας και την αποκατάσταση της ιδιωτικής ιδιοκτησίας ».

«Χτίζοντας ένα ισχυρότερο τραπεζικό σύστημα είναι ένα βασικό μέρος του μακροπρόθεσμου οικονομικού σχεδίου της κυβέρνησης να προσφέρει μεγαλύτερη οικονομική ασφάλεια», είπε εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών .


Η UKFI αναμένεται να πουλήσει περισσότερες μετοχές αργότερα εντός του έτους σε μια προσφορά η οποία θα περιλαμβάνει ιδιώτες μικροεπενδυτές. Η UKFI πιστεύει ότι μια προσφορά στους ιδιώτες επενδυτές θα είναι πιο εύκολο να εκτελεστεί μόλις υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια γύρω από τις προοπτικές της Lloyds.

Η πώληση αποτελεί μια δικαίωση για τον CEO της Lloyds, Αντόνιο Χόρτα-Οσόριο, ο οποίος επανέφερε την τράπεζα στην κερδοφορία από το διορισμό του το 2011, απλουστεύοντας τις δραστηριότητες της τράπεζας έτσι ώστε να επικεντρωθεί στο δανεισμό των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων..

Τελευταία τροποποίηση στις 13:38 - 26 Μαρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.