ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκικό δικαστήριο διέταξε το άνοιγμα του twitter

14:47 - 26 Μαρ 2014 | Ειδήσεις
Ανοιγμα του twitter αποφάσισε δικαστήριο στην Αγκυρα μετά από προσφυγή της Ενωσης Δικηγόρων Τουρκίας, της Κοινότητας Δημοσιογράφων Τουρκίας και του βουλευτή του ακροδεξιού κόμματος ΜΗΡ Οκτάι Βουράλ.

Στην προσφυγή τους υποστήριξαν ότι οι δικαστικές αποφάσεις δεν αναφέρονται σε ολοκληρωτικό κλείσιμο του twitter αλλά σε κλείσιμο κάποιων λογαριασμών. 
Και το Ανώτατο Δικαστήριο θα συζητήσει τις προσφυγές σχετικά με το κλείσιμο του twitter και αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του την Τετάρτη. Στο Ανώτατο Δικαστήριο είχε προσφύγει το Ρεπουπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP).
Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, η αρχή ρύθμισης τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας είναι αναγκασμένη να ανοίξει το twitter μόλις της σταλεί επισήμως η απόφαση. Ωστόσο κάποιοι λένε ότι έχει το δικαίωμα να προσφύγει σε δικαστήριο. 
Πάντως χθες ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι πίσω από το twitter βρίσκεται το Youtube επικρίνοντας την εταιρεία επειδή δεν κλείνει τους λογαριασμούς για τους οποίους υπάρχουν αποφάσεις τουρκικών δικαστηρίων. 


«Τι είναι αυτή η κατάσταση που δεν αναγνωρίζεις τους νόμους εναντίον αυτών που ανακατεύουν τη χώρα μου; Δυστυχώς δεν κλείνουν αυτοί οι λογαριασμοί. Ας λύσουν αυτό το ζήτημα να τελειώνει αυτή η ιστορία. Τι εταιρεία είναι αυτή που λέγεται twitter; Πίσω τους είναι το Youtube» είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.
Εξάλλου την Τρίτη ο Ταγίπ Ερντογάν άφησε ξεκάθαρα να νοηθεί ότι μετά τις εκλογές της 30ης Μαρτίου θα γίνει επιχείρηση εναντίον του Κινήματος Γκιουλέν
«Αυτή η Πενσυλβανία είναι οργάνωση. Εχω πει ότι θα μπούμε στις σπηλιές τους. Επειτα από αυτές τις εκλογές θα ακολουθήσουμε πολύ διαφορετικά βήματα», είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.