ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κενό γράμμα η συμφωνία της Γενεύης: Την επανέναρξη της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στην αν. Ουκρανία διέταξε το Κίεβο

20:36 - 22 Απρ 2014 | Ειδήσεις
Κενό γράμμα η συμφωνία της Γενεύης: Την επανέναρξη της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στην αν. Ουκρανία διέταξε το Κίεβο
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανακοίνωσε την Τρίτη την επανέναρξη της "αντιτρομοκρατικής" επιχείρησης κατά των αυτονομιστών στο ανατολικό τμήμα της χώρας, η οποία είχε ανασταλεί πριν από το Πάσχα, μετά τον εντοπισμό της σορού ενός πολιτικού της περιοχής αυτής που ανήκε στο κόμμα του η οποία φέρει σημάδια βασανιστηρίων.

Ο Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι δύο σοροί που έχουν υποβληθεί σε "βάναυσα βασανιστήρια" βρέθηκαν κοντά στην πόλη Σλαβιάνσκ, η οποία βρίσκεται στα χέρια των φιλορώσων μαχητών. Μεταξύ αυτών βρισκόταν η σορός του Βολόντιμιρ Ρίμπακ, μέλος του κόμματος του Τουρτσίνοφ, Μπατκίβτσινα, ο οποίος είχε πρόσφατα απαχθεί από "τρομοκράτες". "Τα εγκλήματα αυτά γίνονται με την πλήρη υποστήριξη και την συγκατάβαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας", σημείωσε ο Τουρτσίνοφ.

ukraine220414

Εν τω μεταξύ, ένα ουκρανικό στρατιωτικό αεροσκάφος επλήγη την Τρίτη από πυρά που προήλθαν από τη Σλαβιάνσκ, μια πόλη της ανατολικής Ουκρανίας που βρίσκεται στα χέρια φιλορώσων αυτονομιστών, ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, σημειώνοντας ότι το αεροσκάφος AN-30 της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε χωρίς πρόβλημα.

 

Η συμφωνία της Γενεύης προβλέπει τον αφοπλισμό των ένοπλων ομάδων που δρουν στην Ουκρανία και την απελευθέρωση κυβερνητικών κτηρίων και δημόσιων χώρων που τελούν υπό κατάληψη. Παρά ταύτα, ως τώρα οι αντάρτες δεν έχουν επιδείξει καμία πρόθεση να αφήσουν τις θέσεις τους.

 

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, επέρριψε στη Ρωσία τις ευθύνες για την έκρυθμη κατάσταση στην Ουκρανία, και προειδοποίησε τη Ρωσία πως «πρέπει να σταματήσει να μιλά και να αρχίσει να πράττει» προκειμένου να υλοποιηθεί η συμφωνία της Γενεύης. Μιλώντας από το Κίεβο, ο κ. Μπάιντεν επανέλαβε πως η Ρωσία θα υποστεί «επιπλέον κόστη» σε περίπτωση που δεν εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα, εγείροντας εκ νέου την απειλή νέων κυρώσεων.

ukrai220414

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.