ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακύρωσε τη δημοπρασία ομολόγων η Ρωσία

14:36 - 23 Απρ 2014 | Ειδήσεις
Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα ότι ακύρωσε την πώληση έως και 10 δισ. ρουβλιών ($280 εκατ.) σε ομόλογα ωρίμανσης τον Αύγουστο του 2023 καθώς η ζήτηση ήταν πολύ χαμηλή, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο αναφέρει ότι ακύρωσε την πώληση "λόγω της απουσίας προσφορών που αντικατοπτρίζουν δεόντως την πιστοληπτική ποιότητα των προς τοποθέτηση ομολόγων". 

"Θα μου προκαλούσε έκπληξη η πραγματοποίηση της δημοπρασίας", δήλωσε στο πρακτορείο ο Sergey Batasov, επικεφαλής διαπραγμάτευσης ομολόγων στην UniCredit SpA στη Μόσχα. "Με τις γεωπολιτικές εντάσεις να παραμένουν, η ζήτηση παραμένει σε χαμηλά επίπεδα". 

Η αδύναμη ζήτηση για τα ρωσικά ομόλογα έρχεται εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ για την Ουκρανία, με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, Joe Biden να προειδοποιεί τη Μόσχα να αποσύρει τα στρατεύματα της από τα σύνορα με την Ουκρανία. 

Την ίδια στιγμή το Κίεβο ανακοίνωσε την επανέναρξη των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων μετά το βασανισμό και τη δολοφονία δύο ατόμων κοντά στην Σλαβιάνσκ, στα ανατολικά της χώρας, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο φιλορώσων αυτονομιστών.

Πηγή:

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.