ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ε.Ε.: Οι επιπτώσεις της κρίσης στην υγεία στο επίκεντρο των συζητήσεων

10:18 - 28 Απρ 2014 | Ειδήσεις
Ξεκινάει σήμερα το Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ε.Ε. για θέματα Απασχόλησης, Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Καταναλωτών (EPSCO).
"Δουλειά μας είναι να συμβάλουμε ώστε οι πολίτες της Ευρώπης να είναι πιο υγιείς , πιο ασφαλείς και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση" αναφέρει το μότο της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και Καταναλωτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο αναδεικνύει ως κεντρικό εν όψει του Συμβουλίου ο αρμόδιος Επίτροπος Toni Borg.
Κύρια θέματα του άτυπου συμβουλίου αναμένεται να είναι οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης καθώς και της μετανάστευσης στην δημόσια υγεία. «Το Συμβούλιο φιλοδοξεί να συμβάλλει στην ανάλυση και την αντιμετώπιση των σχετικών θεμάτων που απασχολούν όλη την Ευρώπη αλλά και στον σχεδιασμό βιώσιμων παρεμβάσεων. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί επίσης ο τομέας της ηλεκτρονικής υγείας και η ανάδειξη τόσο των ευεργετικών της αποτελεσμάτων προς τους ασθενείς όσο και των δυνατοτήτων της ως μοχλού ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας», δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο Άδωνις Γεωργιάδης θα έχει σήμερα διμερείς συναντήσεις με το Γερμανό ομόλογό του, Hermann Gröhe, καθώς και με τον Κύπριο, Φίλιππο Πατσαλή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.