ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες κυρώσεις της Ουάσιγκτον με στόχο την "αυλή" του Πούτιν- Πως απαντά η Μόσχα

17:12 - 28 Απρ 2014 | Ειδήσεις
Νέες κυρώσεις της Ουάσιγκτον με στόχο την "αυλή" του Πούτιν- Πως απαντά η Μόσχα
Οι ΗΠΑ επέβαλαν την Δευτέρα κυρώσεις σε 7 κυβερνητικούς αξιωματούχους της Ρωσίας και 17 εταιρείες που συνδέονται με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν αντιδρώντας στην ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι σε 7 Ρώσους, περιλαμβανομένων 2 από τον εσωτερικό κύκλο του Πούτιν, επιβάλλεται τώρα το πάγωμα οποιωνδήποτε περιουσιακών στοιχείων έχουν στις ΗΠΑ και ταξιδιωτική απαγόρευση αν θελήσουν να μεταβούν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επιπροσθέτως, οι ΗΠΑ θα απορρίπτουν τις αιτήσεις για άδειες εξαγωγής για οποιαδήποτε αντικείμενα υψηλής τεχνολογίας θα μπορούσαν να συμβάλουν στις ρωσικές στρατιωτικές δυνατότητες.

 

Τα υπουργεία Εμπορίου και Εξωτερικών θα ανακαλέσουν οποιαδήποτε τρέχουσα άδεια εξαγωγής την οποία αφορούν αυτοί οι όροι, σημείωσε ο Λευκός Οίκος. Οι κυρώσεις των ΗΠΑ αφορούν και τον επικεφαλής της Rosneft, Ίγκορ Σετσίν.

 

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ, δήλωσε "αηδιασμένος" από την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου σχετικά με την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος Ρώσων αξιωματούχων και εταιρειών που συνδέονται με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. "Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Λευκού Οίκου προκαλεί αηδία" φέρεται να δήλωσε ο Ριάμπκοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ. Η ανακοίνωση αυτή "καταδεικνύει την πλήρη έλλειψη κατανόησης των συναδέλφων μας στην Ουάσινγκτον για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία", πρόσθεσε.

 

"Κάθε λέξη που χρησιμοποίησε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου (σ.σ. ο Τζέι Κάρνεϊ) μαρτυρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν χάσει εντελώς την αίσθηση της πραγματικότητας και οδηγούν τα πράγματα σε μια επιδείνωση της κρίσης", υποστήριξε. Ο Ρώσος υφυπουργός τόνισε ότι η Μόσχα "θα απαντήσει" στις νέες κυρώσεις. "Ασφαλώς, θα απαντήσουμε. Είμαστε βέβαιοι ότι η απάντηση αυτή θα έχει οδυνηρές συνέπειες για την Ουάσινγκτον", είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η Ρωσία έχει στη διάθεσή της πολλές επιλογές. Απέφυγε ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:35 - 28 Απρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.