ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Πρώτη στη λίστα με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους

11:19 - 12 Μαϊ 2014 | Ειδήσεις
Βρετανία: Πρώτη στη λίστα με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους
"Πρωτεύουσα του πλούτου" το Λονδίνο, σύμφωνα με επίσημη λίστα των Sunday Times.- Στη δεύτερη θέση η Μόσχα με 48 δισεκατομμυριούχους.- Ακολουθεί η Νέα Υόρκη με 43.- Και δύο Ελληνοκύπριοι στη λίστα.

Ξεπέρασαν τους 100 οι δισεκατομμυριούχοι της Βρετανίας, με τους 72 από αυτούς να ζουν στο Λονδίνο και το συνολικό αριθμό να έχει τριπλασιαστεί μέσα στην τελευταία δεκαετία. Σύμφωνα με σχετική έρευνα των Sunday Times, σε κάθε 607.000 Βρετανούς υπάρχει ένας δισεκατομμυριούχος, ενώ οι 39 από τους 72 δισεκατομμυριούχους του Λονδίνου, όπως αναφέρεται στη λίστα, έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό. Η συνολική περιουσία και των 104 δισεκατομμυριούχων της Βρετανίας υπολογίζεται στα 301 δισεκατομμύρια λίρες. Πρώτοι στη λίστα των υπερπλούσιων του Λονδίνου είναι οι αδελφοί Χίντζουα καθώς η περιουσία τους είναι περίπου δώδεκα δισεκατομμύρια λίρες. Στη δεύτερη θέση είναι ο Αλισερ Ουσμάνοφ από το Ουζμπεκιστάν, με περιουσία 10,5 δισεκατομμύρια λίρες.

Δεύτερη στη λίστα έρχεται η Μόσχα με 48 δισεκατομμυριούχους και μόλις τρίτη η Νέα Υόρκη με 43.

Στη λίστα των Sunday Times περιλαμβάνονται και δύο Ελληνοκύπριοι. Ο σερ Στέλιος Χατζηιωάννου, που ασχολείται με επιχειρήσεις αερομεταφορών και έχει περιουσία ένα δισεκατομμύριο λίρες (βρίσκεται στην 34η θέση της λίστας), και ο Κρις Λάζαρης, που ασχολείται με τα ακίνητα και βρίσκεται στην 93η θέση με περιουσία 246 εκατομμύρια λίρες.

 

 



Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.