ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυστραλία: Χορηγεί βίζα σε 500 Έλληνες για εργασία ενός έτους

10:56 - 14 Μαϊ 2014 | Ειδήσεις
Αυστραλία: Χορηγεί βίζα σε 500 Έλληνες για εργασία ενός έτους
Υπογράφηκε η διακρατική συμφωνία Ελλάδας-Αυστραλίας για χορήγηση τουριστικής βίζας σε άτομα ηλικίας 18 έως 30 ετών με δικαίωμα εργασίας έως ένα χρόνο.

Από ελληνικής πλευράς, υπέγραψε τη συμφωνία η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και από αυστραλιανής ο υπουργός Μετανάστευσης, στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, στην Καμπέρα. Στόχος, όπως τονίστηκε, είναι η ενδυνάμωση των δεσμών και η προώθηση της κινητικότητας των νέων μεταξύ των δύο χωρών.

Αρχικά η διμερής συμφωνία θα αφορά 500 νέους, φοιτητές 18-30 ετών, που θα έχουν τη δυνατότητα να συνδυάσουν ένα ταξίδι στην Αυστραλία ή στην Ελλάδα, αντίστοιχα, με άδεια εργασίας, σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα. Σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης, Σκοτ Μόρισον, αν το πρόγραμμα αυτό έχει επιτυχία, τότε θα μπορούσε να επεκταθεί. 

Υπενθυμίζεται ότι η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ Μελβούρνης κατήγγειλε την υπογραφή της συμφωνίας αυτής. «Πίσω από τα όμορφα λόγια η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική και πικρή για τους εργαζόμενους» τονίζεται σε ανακοίνωσή της και προστίθεται: «Η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας-Αυστραλίας δε θα ωφελήσει σε τίποτα στη λύση της ανεργίας, τη στιγμή που πάνω το 60% των νέων στην Ελλάδα είναι άνεργοι και κοντά στα 20 % στην Αυστραλία».

Η σχετική συμφωνία, θα πρέπει πρώτα να επικυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο πριν τεθεί σε ισχύ.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.