ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακάλυψαν το ναυάγιο του πλοίου του Χριστόφορου Κολόμβου

11:09 - 14 Μαϊ 2014 | Ειδήσεις
Ανακάλυψαν το ναυάγιο του πλοίου του Χριστόφορου Κολόμβου
Μετά από 500 χρόνια, οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι έχουν βρει το ναυαγισμένο πλοίο του Χριστόφορου Κολόμβου "Σάντα Μαρία".

Ερείπια του διάσημου πλοίου του Χριστόφορου Κολόμβου, Santa Maria, στο βυθό της θάλασσας στα ανοιχτά της βόρειας ακτής της Αϊτής, πιστεύουν ότι μπορεί να ανακάλυψαν οι αρχαιολογικοί ερευνητές."Όλα τα γεωγραφικά, υποβρύχια και αρχαιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι αυτό το ναυάγιο είναι η διάσημη ναυαρχίδα του Κολόμβου, Σάντα Μαρία", δήλωσε ο επικεφαλής της υποβρύχιας έρευνας, Μπάρι Κλίφορντ, σύμφωνα με την Independent. "Η κυβέρνηση της Αϊτής υπήρξε εξαιρετικά χρήσιμη και τώρα πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί τους για την λεπτομερή αρχαιολογική ανασκαφή του ναυαγίου", πρόσθεσε.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι πολύ σημαντικά. Πρόκειται για τη σωστή θέση, όσον αφορά αυτά που γράφει στο ημερολόγιό του ο Χριστόφορος Κολόμβος, περιγράφοντας το ναυάγιο σε σχέση με το φρούριό του. Επίσης, τα τοπικά ρεύματα συμφωνούν με τα ιστορικά στοιχεία για τον τρόπο που παρασύρθηκε το σκάφος προτού διαλυθεί, ενώ το αποτύπωμα του ναυαγίου, συμφωνεί με το μέγεθος που πιθανολογείται πως είχε το πλοίο.

Μέχρι στιγμής, η ομάδα του κ. Κλίφορντ, έχει πραγματοποιήσει μια μη επεμβατική μελέτη του ναυαγίου, μετρώντας το και φωτογραφίζοντάς το.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:24 - 14 Μαϊ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.