ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Credit Suisse: Καμπάνα 2 δισ. γιατί βοήθησε αμερικανούς φοροφυγάδες

08:04 - 20 Μαϊ 2014 | Ειδήσεις
Credit Suisse: Καμπάνα 2 δισ. γιατί βοήθησε αμερικανούς φοροφυγάδες
Η Credit Suisse παραδέχθηκε την ενοχή της στην υποβοήθηση πλούσιων αμερικανών πελατών της σε φοροδιαφυγή και αποδέχθηκε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις αμερικανικές αρχές.

Για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια μία τράπεζα παραδέχεται την ενοχή της για «προώθηση» της φοροδιαφυγής. H Credit Suisse θα πληρώσει 2,6 δισ. δολάρια σε πρόστιμα και αποκατάσταση ζημιών. «Εκατοντάδες εργαζόμενοι της Credit Suisse εργάστηκαν επί χρόνια για να παραπλανήσουν τους αξιωματούχους των ΗΠΑ και να βοηθήσουν τους Αμερικανούς να αποφύγουν τους εθνικούς φόρoυς», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Ερικ Χόλντερ, σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.

Η Credit Suisse είναι η μεγαλύτερη τράπεζα που παραδέχεται την ενοχή της εδώ και 20 χρόνια. Η τράπεζα παραδέχτηκε την παρανομία, και έκανε διάφορες αλλαγές για να μπορέσει να προχωρήσει σε συμμόρφωση με το νόμο, σημείωσε ο Χόλντερ. Το συνολικό ποσό που θα πληρώσει η τράπεζα σε πρόστιμα και αποκατάσταση φτάνει τα 2,6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με αξιωματούχους στη συνέντευξη Τύπου.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατέθεσε μήνυση εναντίον της ελβετικής τράπεζας, με την κατηγορία ότι συνωμότησε για να βοηθήσει τους πελάτες της να αποφύγουν τους φόρους.
Από το συνολικό πρόστιμο των 2,6 δισ. δολ., το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ θα λάβει 1,8 δισ. δολάρια σε πρόστιμα και αποκατάσταση, το Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών της πολιτείας της Νέας Υόρκης θα λάβει 715 εκατδολα΄ρια , και 100 εκατ. δολάρια θα λάβει η Federal Reserve.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και δύο δεκαετίες που ένας τόσο μεγάλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα έχει ομολογήσει την ενοχή του.
Η ιαπωνική Daiwa Bank ομολόγησε την ενοχή της το 1995 για το ότι απέκρυψε ζημιές ύψους 1,1 δισ. δολαρίων από τις ρυθμιστικές αρχές, γεγονός το οποίος οδήγησε στην πώληση, τρεις μήνες αργότερα, των δραστηριοτήτων της στις ΗΠΑ. Υπερβαίνει επίσης πολύ τα 780 εκατ. δολάρια που καταβλήθηκαν το 2009 από την UBS γιατί επίσης βοήθησε τους πολίτες των ΗΠΑ να φοροδιαφύγουν.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:47 - 20 Μαϊ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.