ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πληρώνει 4,5 δισ. δολάρια στο ακριβότερο διαζύγιο της ιστορίας

11:01 - 20 Μαϊ 2014 | Ειδήσεις
Πληρώνει 4,5 δισ. δολάρια στο ακριβότερο διαζύγιο της ιστορίας
Ελβετικό δικαστήριο διέταξε Ρώσο δισεκατομμυριούχο να πληρώσει περισσότερα από 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια στην πρώην σύζυγό του, στο μεγαλύτερος διαζύγιο στην ιστορία.

Ο 47χρονος Ντμίτρι Ριμπολόβλεβ, ιδιοκτήτης της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομάδας AS Monaco, πρέπει να πληρώσει 4.020.555.987,80 ελβετικά φράγκα (ή 4.509.375.184,80 δολάρια) στην, επίσης 47χρονη, πρώην σύζυγό του, Έλενα Ριμπολόβλεβα. Η απόφαση επίσης παραχωρεί στην πρώην σύζυγό του, ακίνητα αξίας 130,5 εκατ. φράγκων (146 εκατ. δολ.) στο Γκστάαντ της Ελβετίας, όπου το ζευγάρι διατηρεί δύο αριστοκρατικά σαλέ. Επίσης η πρώην σύζυγός θα πάρει άλλα δύο ακίνητα στην εξαιρετικά πλούσια περιοχή της Γενεύης, Κόλονι, καθώς και την επιμέλεια της 13χρονης κόρη τους, Άννα. Το ζευγάρι έχει επίσης μια ενήλικη κόρη, την Αικατερίνη.

Ο δικηγόρος της, Μαρκ Μπονάντ, το αποκάλεσε ως «το πιο ακριβό διαζύγιο στην ιστορία», ένα πρωτάκουστο ποσό για την Ελβετία αλλά και για τους Ρώσους ολιγάρχες. Όμως ο δικηγόρος του Ριμπολόβλεβ δήλωσε ότι τα μετρητά δεν θα καταβληθούν ακόμη, καθώς θα ακολουθήσουν και άλλες προσφυγές. Σε ξεχωριστή δήλωση ο Μπονάντ, και οι δύο άλλοι δικηγόροι της υπόθεσης, Κορίν Κιρμινπόεφ και Καρολάιν Σουμάχερ, χαρακτήρισαν την απόφαση «μια ολοκληρωτική νίκη» και είπαν πως σύμφωνα με το ελβετικό δίκαιο, η Κυρία Ριμπολόβλεβα, έχει δικαίωμα στο ήμισυ της περιουσίας που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του γάμου τους. Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας αυτής μεταφέρθηκε σε καταπίστευμα (trust) στην Κύπρο το 2005.

Η πρώην σύζυγός είχε ζητήσει 6 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Ριμπολόβλεβ, γνωστό και ως «βασιλιά των λιπασμάτων», του οποίου η περιουσία από την εξόρυξη ποτάσας, κάποτε τον είχε κάνει το 79ο πλουσιότερο άνθρωπος στον κόσμο, Σήμερα κατατάσσεται στην 147η θέση στη λίστα του Forbes, με περιουσία που υπολογίζεται στα 8,87 δισ. δολάρια.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.