ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Ζητούν πρόστιμο 10 δισ. $ από την BNP Paribas

12:57 - 30 Μαϊ 2014 | Ειδήσεις
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ πιέζει την BNP Paribas να πληρώσει πάνω από 10 δισ. δολάρια για τον διακανονισμό κατηγοριών που αφορούν την παραβίαση από την γαλλική τράπεζα, των αμερικανικών κυρώσεων εναντίον του Ιράν και άλλων χωρών, όπως αναφέρουν πηγές της Wall Street Journal.

 Σύμφωνα με την εφημερίδα, η τελική τιμή του διακανονισμού τοποθετείται κοντά στα 10 δισ. δολάρια, ωστόσο, η BNP επιδιώκει να πληρώσει λιγότερα από 8 δισ. δολάρια.

Επίσης, η BNP και οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν ακόμη καταλήξει εάν η τράπεζα θα χάσει προσωρινά τη δυνατότητα να μεταφέρει χρήματα προς και από τις ΗΠΑ.

Οι εισαγγελείς συνεχίζουν να προσπαθούν να αποσπάσουν μια ομολογία ενοχής από την γαλλική τράπεζα.
Η σχεδόν... βουβή αντίδραση της αγοράς στην είδηση της παραδοχής της ενοχής της Credit Suisse, ότι συνωμότησε σε υπόθεση φοροδιαφυγής, είναι σύμφωνα με την WSJ απόδειξη αν κάνει κάτι ανάλογο και η BNP, δεν θα είναι καταστροφικό για την αγορά.

H δυνατότητα της τράπεζας να πραγματοποιεί συναλλαγές σε δολάρια έχει προκαλέσει αδιέξοδο το τελευταίο διάστημα, όπως τονίζει η WSJ. Ο Μπεντζαμιν Λαούσκι, ο επικεφαλής του τμήματος οικονομικών υπηρεσιών της Νέας Υόρκης, πρότεινε να συμπεριληφθεί στον διακανονισμό μια προσωρινή απαγόρευση της δυνατότητας εκκαθάρισης συναλλαγών σε αμερικάνικο νόμισμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.