ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαϊκή αγορά... κάνναβης στο Λος Άντζελες

06:24 - 07 Ιουλ 2014 | Ειδήσεις
Μια διαφορετική λαϊκή αγορά στήνεται σε δρόμο τους Λος Άντζελες. Και αυτό γιτί ενώ έχει πάγκους και παραγωγούς όπως κάθε συνηθισμένη αγορά, η διαφορά βρίσκεται στο εμπόρευμα που δεν είναι φρούτα και ζαρζαβατικά αλλά κάνναβη και υποπροϊόντα της.

“Έχουμε γλειφιτζούρια για 7 δολάρια, μπάρες σοκολάτας που σε βοηθούν να χαλαρώσεις στα 13 δολάρια και 'κοσμική σκόνη'”, λέει ο Bill Harrison, ένας από τους πωλητές. Στον πάγκου του έχει, επίσης, και την κλασική μαριχουάνα.

Άλλοι παραγωγοί πωλούν επίσης  μπράουνις, πίτσες, πίτες και βάφλες, όλα με κάνναβη.

Όσοι επισκέπτονται αυτή τη λαϊκή αγορά, όμως, θα πρέπει απαραιτήτως να επιδείξουν στην είσοδο συνταγή γιατρού. Στην Καλιφόρνια, η μαριχουάνα είναι νόμιμη μόνο για ιατρικούς λόγους. Σε περιπτώσεις χρήσης αναψυχής, η κατοχή ποσότητας μεγαλύτερης της μίας ουγκιάς (28 γραμμαρίων), οδηγεί σε πρόστιμο. Όποιος βρεθεί να έχει στην κατοχή του ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα, διώκεται.

“Είναι σαν μια κανονική λαϊκή αγορά. Ο κόσμος έρχεται για να μιλήσει στους καλλιεργητές, να σιγουρευτεί ότι το προϊόν παράγεται χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων και δεν έχει μούχλα”, λέει ο Adam Agathakis, ένας από τους διοργανωτές.

Ο 35χρονος προσπαθεί να “απο-δαιμονοποιήσει” την κάνναβη, αφότου ο πατέρας του πέθανε από καρκίνο, πριν από δέκα χρόνια. “Όταν πέθαινε, η μαριχουάνα ήταν το μοναδικό πράγμα που μπορούσε να απαλύνει τους πόνους του”, λέει.

Η νόμιμη αγορά της κάνναβης στις ΗΠΑ αγγίζει τα 47 δισ. δολάρια το χρόνο. 

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.