ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα αμερικανικά πρόστιμα βυθίζουν τις μετοχές των γερμανικών τραπεζών

13:43 - 08 Ιουλ 2014 | Ειδήσεις
Τα αμερικανικά πρόστιμα βυθίζουν τις μετοχές των γερμανικών τραπεζών
Βουτιά έως 4,1% σημείωσε την Τρίτη η μετοχή της Commerzbank, ενώ σε αρνητικό πρόσημο υποχωρεί και η μετοχή της Deutsche Bank, εν μέσω φημών ότι οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές θα επιβάλουν πρόστιμα εις βάρος των δύο γερμανικών τραπεζών για τις συναλλαγές που είχαν με χώρες που είναι στη "μαύρη λίστα" των ΗΠΑ.

Αργότερα, οι απώλειες για την Commerzbank περιορίστηκαν στο 2,9% και η μετοχή διαπραγματευόταν στα 11,16 ευρώ. Από τις αρχές του έτους, υποχωρεί κατά 4,6%.

Η μετοχή της Deutsche Bank εμφάνισε μικρότερες απώλειες (-0,50%).

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters, οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους δύο τραπεζικούς κολοσσούς προκειμένου να υπάρξει ένα κοινή συναινέσει διακανονισμός.

Σύμφωνα με τους New York Times, η Commerzbank, δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, φέρεται να κατηγορείται ότι προχώρησε σε μεταφορές κεφαλαίων στις ΗΠΑ, μέσω των τοπικών υποκαταστημάτων της, για λογαριασμό χωρών όπως το Ιράν και το Σουδάν, που είναι στη "μαύρη λίστα" της αμερικανικής κυβέρνησης.

Το πρόστιμο που αναμένεται να επιβληθεί θα είναι τουλάχιστον 500 εκατ. δολάρια. Εφόσον, σύμφωνα με τους NYT, οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε συμφωνία εντός του καλοκαιριού, σειρά θα πάρει στη συνέχεια η Deutsche Bank.

Εκπρόσωποι των δύο τραπεζών αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο.

bnp

Η υπόθεση αυτή, που θέτει σε νέα δοκιμασία τις αμερικανογερμανικές σχέσεις, είναι συνέχεια του προστίμου-μαμούθ, ύψους 8,97 δισ. δολαρίων, που επιβλήθηκε στην γαλλική BNP Paribas.

Στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών είναι και η ιταλική UniCredit SpA.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:16 - 08 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.