ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κρίση στην Ουκρανία

17:34 - 20 Ιουλ 2014 | Ειδήσεις
Παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κρίση στην Ουκρανία
Την ίδια ώρα που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι αλληλοκατηγορίες Κιέβου, Μόσχας και φιλορώσων αυτονομιστών για τα αίτια της τραγωδίας που συντάραξε τη διεθνή κοινότητα, ο ΟΗΕ ετοιμάζεται να παρέμβει, προκειμένου να αρθεί το διαφαινόμενο αδιέξοδο και να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι της κατάρριψης του Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών.

Στο σχέδιο ψηφίσματος που προωθεί η κυβέρνηση της Αυστραλίας (στο μοιραίο αεροσκάφος επέβαιναν 28 Αυστραλοί πολίτες) και το οποίο έχει στη διάθεση του το Reuters, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καλείται να καταδικάσει την κατάρριψη του αεροσκάφους, να απαιτήσει από τις ένοπλες ομάδες (σ.σ. τους αυτονομιστές) να επιτρέψουν την πρόσβαση στην περιοχή, ενώ απευθύνεται έκκληση στα γειτονικά κράτη να συνεργαστούν στο πλαίσιο της διεθνούς έρευνας.

Το κείμενο κυκλοφόρησε αργά το βράδυ του Σαββάτου και διπλωματικές πηγές φέρεται να είπαν ότι μπορεί να τεθεί σε ψηφοφορία ακόμα και τη Δευτέρα.

boeing

Οι ΗΠΑ και άλλες χώρες υποστηρίζουν ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους - αέρος που εξαπολύθηκε από τις περιοχές (σ.σ. στην ανατολική Ουκρανία) που ελέγχουν οι αντάρτες.

Μάλιστα, η Αμερικανίδα πρέσβης στον ΟΗΕ, Samantha Power, δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ότι Ρώσοι πολίτες βοήθησαν τους αυτονομιστές να ρίξουν το Boeing 777. 

Η Μόσχα αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση και επιρρίπτει ευθύνες για την τραγωδία στον ουκρανικό στρατό.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:27 - 20 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.