ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Ισχυρή ανάπτυξη δείχνουν τα στοιχεία για τις υπηρεσίες

19:51 - 05 Αυγ 2014 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Ισχυρή ανάπτυξη δείχνουν τα στοιχεία για τις υπηρεσίες
Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την αμερικανική οικονομία δείχνουν ότι στο τρέχον τρίμηνο η ανάκαμψη είναι ισχυρή.

Συγκεκριμένα, η επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών σκαρφάλωσε σε υψηλό 8,5 ετών τον Ιούλιο.

Ο σχετικός δείκτης του Institute for Supply Management ανήλθε στις 58,7 μονάδες από 56 τον Ιούνιο, με τις νέες παραγγελίες να ενισχύονται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2005.

Υπενθυμίζεται ότι όταν ο δείκτης είναι πάνω από τις 50 μονάδες σημαίνει ότι η δραστηριότητα επεκτείνεται, ενώ όταν είναι κάτω απ' αυτό το όριο, ότι συρρικνώνεται. 

Δείκτης ισχυρής ανάκαμψης είναι και τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου.

Οι βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 1,1% τον Ιούνιο, έναντι μείωσης 0,6% το Μάιο. Οι αναλυτές, σύμφωνα με το Reuters, προέβλεπαν ότι θα αυξηθούν κατά 0,6%.

In a separate report, the Commerce Department said orders for manufactured goods increased 1.1 percent after a 0.6 percent decline in May.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί το τελευταίο διάστημα, οι προβλέψεις για το ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ στο τρέχον (τρίτο) τρίμηνο είναι 3% κατά μέσο όρο. Το δεύτερο τρίμηνο η αμερικανική οικονομία επεκτάθηκε κατά 4% σε ετήσια βάση.

Εφόσον επιβεβαιωθούν αυτές οι προβλέψεις, η αγορά βλέπει την αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) να αυξάνει τα επιτόκια νωρίτερα από το αναμενόμενο, καθώς και να μειώνει περαιτέρω το ύψος του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:08 - 05 Αυγ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.