ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εντολή Πούτιν για μπλόκο στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων

18:46 - 06 Αυγ 2014 | Ειδήσεις
Εντολή Πούτιν για μπλόκο στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων
Διάταγμα με το οποίο απαγορεύονται ή περιορίζονται οι εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από τις χώρες που έχουν επιβάλλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, υπέγραψε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ως αντίμετρα στις δυτικές κυρώσεις. Το ΝΑΤΟ προειδοποιεί για πιθανή ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας της χώρας, ο κ. Πούτιν διέταξε την κυβέρνησή του να ετοιμάσει μία λίστα με τα προϊόντα των οποίων θα απαγορευθεί η εισαγωγή στη Ρωσία.

Η απαγόρευση θα διαρκέσει ένα έτος.

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, το διάταγμα "απαγορεύει ή περιορίζει τις διεθνείς εμπορικές συναλλαγές για την εισαγωγή στη Ρωσική Ομοσπονδία συγεκριμένων ειδών αγροτικών προϊόντων, που προέρχονται από μία χώρα που αποφάσισε να επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις εναντίον νόμιμων ρωσικών οντοτήτων [επιχειρήσεων] ή/και ιδιωτών ή από εκείνες τις χώρες που μετέχουν σε αυτά τα μέτρα".  

Η απόφαση υπεγράφη, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, "προκειμένου να προστατευθούν τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσικής Ομοσπονδίας" και θα τεθεί σε ισχύ αμέσως μετά την υπογραφή του. Η απόφαση ενδέχεται να αναθεωρηθεί, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τις ανακοινώσεις του κ. Πούτιν είχε προαναγγείλει ουσιαστικά λίγες ώρες πριν ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντμίτρι Ρογκοζίν.

"Όλα τα μέτρα θα στοχεύουν, πρωταρχικά, στην προστασία της οικονομίας μας", τόνισε ο κ. Ρογκοζίν, ο οποίος έχει την εποπτεία του αμυντικού και αεροδιαστημικού τομέα.

ΝΑΤΟ: Προειδοποίηση για πιθανή ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει 20.000 μάχιμους στρατιώτες στα σύνορα με την Ουκρανία και μπορεί να εισβάλει στη χώρα με τo πρόσχημα της ανθρωπιστικής αποστολής, προειδοποίησε το ΝΑΤΟ.

Η Μόσχα έχει ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσει στρατωτικές ασκήσεις αυτή τη εβδομάδα στη μεθόριο.

"Δεν πρόκειται να μαντέψουμε τι είναι στο μυαλό της Ρωσίας, αλλά μπορούμε να δούμε τι κάνει στο έδαφος, κάτι που είναι πηγή μεγάλης ανησυχίας", είπε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, Oana Lungescu.

Η Μόσχα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει "το πρόσχημα μίας ανθρωπιστικής ή ειρηνευτικής αποστολής ως δικαιολογία για να στείλει στρατεύματα στην ανατολική Ουκρανί", προσέθεσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:18 - 06 Αυγ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.