ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Υποστηρίζουν πλήρως" τον Πρόεδρο του Ιράκ οι ΗΠΑ

09:28 - 11 Αυγ 2014 | Ειδήσεις
"Υποστηρίζουν πλήρως" τον Πρόεδρο του Ιράκ οι ΗΠΑ
Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση προχώρησε το State Department, εκφράζοντας πλήρη υποστήριξη στον Φουάντ Μασούμ.

Την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ στον πρόεδρο του Ιράκ, Φουάντ Μασούμ, ως εγγυητή του Συντάγματος της χώρας εξέφρασε το State Department, μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του ο Ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ-Μαλίκι. «Απορρίπτουμε κάθε προσπάθεια για την επίτευξη αποτελεσμάτων μέσω εξαναγκασμού ή χειραγώγησης της συνταγματικής ή δικαστικής διαδικασίας» ανέφερε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρί Χαρφ σε δήλωσή της. Όπως είπε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν στενά την κατάσταση στο Ιράκ και είναι σε επαφή με τους Ιρακινούς ηγέτες.
Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι από το βράδυ της Κυριακής ειδικές παραστρατιωτικές δυνάμεις πιστές στον αλ-Μαλίκι είχαν αναπτυχθεί σε στρατηγικούς τομείς της Βαγδάτης αφότου ο Ιρακινός πρωθυπουργός μέσω διαγγέλματός του αρνήθηκε να ενδώσει στις πιέσεις για να αποσύρει την υποψηφιότητά του για μια τρίτη θητεία.
Με διάγγελμά του συγκεκριμένα ο Νούρι αλ-Μαλίκι ξεκαθάρισε ότι δεν θα αποσυρθεί από τη διεκδίκηση μιας τρίτης πρωθυπουργικής θητείας και κατηγόρησε τον πρόεδρο του Ιράκ για παραβίαση του Συντάγματος.
Ο Νούρι αλ-Μαλίκι αψήφησε την έκκληση των άλλων εθνικών ομάδων του Ιράκ όπως οι σουνίτες οι κούρδοι, αλλά και ορισμένων σιίτων καθώς και περιφερειακών πολιτικών με σχέσεις στο Ιράν να κάνει στην άκρη ώστε να σχηματιστεί ένα λιγότερο πολωτικό σχήμα που μπορεί να ενώσει τους ιρακινούς εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.