ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα

23:24 - 13 Αυγ 2014 | Ειδήσεις
Παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα
Σε παράταση της τριήμερης εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας για ακόμα 72 ώρες, δηλαδή έως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, συμφώνησαν αργά το βράδυ της Τετάρτης, Ισραήλ και Χαμάς, όπως μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το Associated Press.

Το πρακτορείο Reuters επίσης κάνει λόγο για παράταση της εκεχειρίας, όμως η δική του πηγή αναφέρει πως το νέο ειρηνευτικό παράθυρο θα έχει διάρκεια πέντε κι όχι τριών ημερών, λήγοντας τη Δευτέρα.

 

Η συμφωνία επετεύχθη κατά τις τριήμερες έμμεσες επαφές που είχαν εκπρόσωποι του Τελ Αβίβ και της Χαμάς στο Κάιρο, στο πλαίσιο των πυρετωδών διπλωματικών προσπαθειών που αποσκοπούν στην επίτευξη μίας μακρόπνοης εκεχειρίας.

 

Παρά τις διαφορές που παραμένουν όσον αφορά μία μακροπρόθεσμη λύση, οι δύο πλευρές είχαν υποστηρίξει το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της εκεχειρίας.

 

Η παράταση της εκεχειρίας επιτεύχθηκε παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, εκτοξεύθηκε ρουκέτα από τη Λωρίδα της Γάζας, που φέρεται να έπληξε την περιοχή της πόλης Χοφ Άσκελον, στο νότιο Ισραήλ, χωρίς όμως να προκαλέσει απώλειες ή ζημιές.

 

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για "παραβίαση της εκεχειρίας" από "τρομοκράτες της Γάζας.

 

Ωστόσο, εκπρόσωπος της Χαμάς διέψευσε κατηγορηματικά πως η οργάνωση εκτόξευσε οποιοδήποτε βλήμα προς το Ισραήλ.

 

Σημειώνεται ότι περίπου 2.000 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 8 Ιουλίου όταν ξεκίνησαν οι συγκρούσεις στη Γάζα.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:32 - 14 Αυγ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.