ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρέμβαση ΟΗΕ για τα επεισόδια στο… Μιζούρι- Η Εθνοφρουρά καλείται να επιβάλει την τάξη

18:44 - 18 Αυγ 2014 | Ειδήσεις
Παρέμβαση ΟΗΕ για τα επεισόδια στο… Μιζούρι- Η Εθνοφρουρά καλείται να επιβάλει την τάξη
Λίγες ώρες μετά την απόφαση του κυβερνήτη της Πολιτείας του Μιζούρι, Τζέι Νίξον, ο οποίος διέταξε την ανάπτυξη της Εθνοφρουράς στην πόλη Φέργκιουσον προκειμένου να μπει τέλος στον κύκλο των βίαιων ταραχών, στο θέμα παρενέβη ο γγ του ΟΗΕ !

Ειδικότερα, ο Μπαν Κι Μουν κάλεσε την Δευτέρα τις αμερικανικές αρχές να σεβαστούν τα δικαιώματα των διαδηλωτών στο Φέργκιουσον του Μιζούρι που διαμαρτύρονται εδώ και πολλές ημέρες για το θάνατο ενός 18χρονου άοπλου μαύρου από τα πυρά ενός αστυνομικού.

 

"Ο γγ του ΟΗΕ καλεί τις αρχές να διασφαλίσουν ότι το δικαίωμα στην ειρηνική συγκέντρωση και στην ελευθερία της έκφρασης προστατεύονται", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μπαν Κι Μουν. Επίσης κάλεσε όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και για την αστυνομία είπε ότι πρέπει να συμμορφώνονται σε ότι προβλέπεται τόσο των ΗΠΑ όσο και από τη διεθνή κοινότητα σχετικά με το χειρισμό των διαδηλωτών.

 

Να σημειωθεί ότι όπως αναφέρει το διάταγμα που υπέγραψε ο κυβερνήτης της Πολιτείας, στόχος της Εθνοφυλακής θα είναι να βοηθήσει στην "αποκατάσταση της ειρήνης και της τάξης", η οποία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, μετά το θάνατο ενός 18χρονου αφροαμερικανού, ο οποίος το περασμένο Σάββατο έπεσε νεκρός από τα πυρά λευκού αστυνομικού υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

 

Αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής, ο κυβερνήτης του Μισούρι κάνει λόγο "βίαιες εγκληματικές πράξεις" που "οργανώθηκαν" από έναν "αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων, πολλοί εκ των οποίων δεν προέρχονται από το Μισούρι ή το Φέργκιουσον".

 

Η κίνηση του κ. Νίξον ήλθε μετά τα βιαιότερα επεισόδια από την έναρξη της κρίσης, με πληροφορίες για πυροβολισμούς, βανδαλισμούς και λεηλασίες. Διαδηλωτές εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών.

 

Η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων προκειμένου να σκορπίσει τους διαδηλωτές πριν καν την έναρξη της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που είχε κηρυχθεί για δεύτερο συναπτό βράδυ.

 

Οι οδομαχίες ξέσπασαν λίγη ώρα με τη δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων από την πρώτη νεκροψία που διενεργήθηκε στη σορό του 18χρονου Μάικλ Μπράουν.

Η πραγματογνωμοσύνη έδειξε πως ο άοπλος έφηβος πυροβολήθηκε έξι φορές από απόσταση, με δύο σφαίρες να τον χτυπούν στο κεφάλι. Τα στοιχεία δημοσιοποίησαν οι "New York Times".

Τελευταία τροποποίηση στις 21:24 - 18 Αυγ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.