ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ομπάμα: "Πρέπει να ξεριζώσουμε τον καρκίνο του Ισλαμικού Κράτους- Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να τιμωρήσουμε τους δολοφόνους του Φόλεϊ"

20:24 - 20 Αυγ 2014 | Ειδήσεις
Ομπάμα: "Πρέπει να ξεριζώσουμε τον καρκίνο του Ισλαμικού Κράτους- Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να τιμωρήσουμε τους δολοφόνους του Φόλεϊ"
Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο Μπαράκ Ομπάμα, πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να αποδώσουν δικαιοσύνη και να τιμωρήσουν τους δολοφόνους του αμερικανού δημοσιογράφου, Τζέιμς Φόλεϊ, ο οποίος αποκεφαλίστηκε από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, στο έδαφος της Συρίας.

Πιο αναλυτικά, ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι όλος ο πλανήτης φρίττει για τον τρόπο που έχασε τη ζωή του ο Τζέιμς Φόλεϊ, από το Έντγκαρταουν της Μασαχουσέτης.

 

"Όταν κάποιοι βλάπτουν Αμερικανούς, οπουδήποτε, κάνουμε αυτό που είναι απαραίτητο για να βεβαιωθούμε πως θα υπάρξει δικαιοσύνη", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ομπάμα, λίγη ώρα αφότου οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες επιβεβαίωσαν την αυθεντικότητα του βίντεο.

 

"Το Ισλαμικό Κράτος έχει επιδοθεί σε γενοκτονικές, φρικτές πράξεις δειλίας, ενάντια τόσο σε μουσουλμάνους, σιίτες και σουνίτες, όσο και σε αλλόθρησκους και μειονότητες. Βασανίζει και βιάζει ασταμάτητα", πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

 

"Το μέλλον κερδίζουν όσοι το χτίζουν, όπως ο Τζέιμς Φόλεϊ και η οικογένειά του και όχι όσοι, σαν τον Ισλαμικό Κράτος, καταστρέφουν κάθε ανθρώπινη αξία", ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος τόνισε ότι η χώρα του θα σταθεί δίπλα στους λαούς του Ιράκ και της Συρίας στη μάχη τους ενάντια στους "τρομοκράτες".

 

"Ειδικά ο λαός της Συρίας αξίζει να ζει χωρίς το φόβο είτε ενός τυράννου, είτε των τρομοκρατών", υπογράμμισε.

 

"Πρέπει να ξεριζώσουμε αυτόν τον καρκίνο από τη Μέση Ανατολή. Το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει καμία θέση στον πλανήτη μας τον 21ο αιώνα", κατέληξε ο κ. Ομπάμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.