ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Μαλαισία οι σωροί των θυμάτων της πτήσης ΜΗ17- Ημέρα εθνικού πένθους

10:19 - 22 Αυγ 2014 | Ειδήσεις
Αεροσκάφος που μετέφερε τις είκοσι πρώτες σορούς των θυμάτων της συντριβής του αεροσκάφους της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία έφθασε σήμερα στην Κουάλα Λουμπούρ προερχόμενο από το Άμστερνταμ.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 05.00 ώρα Ελλάδος στο αεροδρόμιο. Ο βασιλιάς της Μαλαισίας, ο πρωθυπουργός και άλλοι αξιωματούχοι ήταν παρόντες για την υποδοχή των σορών σε επίσημη τελετή.

Μετά την τελετή τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή σε όλη τη χώρα, όπου οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες και ημέρα εθνικού πένθους έχει κηρυχθεί για το λόγο αυτό. Οι αρχές είχαν ζητήσει νωρίτερα από τους κατοίκους της χώρας, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι μουσουλμάνοι, να απόσχουν από κάθε εορταστική εκδήλωση και να φορέσουν μαύρα σε ένδειξη σεβασμού στα θύματα.

Το αεροσκάφος που είχε αναχωρήσει από το Άμστερνταμ με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ κατερρίφθη στις 17 Ιουλίου ενώ πετούσε πάνω από την ανατολική Ουκρανία, μια περιοχή όπου διεξάγονται μάχες μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των δυνάμεων των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών. Και οι 298 επιβαίνοντες του Μπόινγκ 777 σκοτώθηκαν. Ανάμεσά τους ήταν 193 Ολλανδοί και 43 Μαλαισιανοί, εκ των οποίων 15 μέλη του πληρώματος.

Μετά την καταστροφή, περισσότερα από 220 φέρετρα με μέλη των θυμάτων, μεταφέρθηκαν στην Ολλανδία προκειμένου να αναγνωριστούν. Ορισμένα θύματα ίσως δεν αναγνωριστούν ποτέ, καθώς η έρευνα στην περιοχή της συντριβής διακόπηκε λόγω των συγκρούσεων.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.