ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα σκαριά deal της Burger King με την καναδική Tim Hortons

10:40 - 25 Αυγ 2014 | Ειδήσεις
Στα σκαριά deal της Burger King με την καναδική Tim Hortons
Η Burger King Worldwide Inc επιβεβαίωσε αργά το βράδυ της Κυριακής τις συνομιλίες με την καναδική αλυσίδα καφέ και ντόνατ Tim Hortons, για να δημιουργηθεί η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία fast food. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι απώτερος στόχος της προωθούμενης συμφωνίας είναι η «αναστροφή φόρου» και η εξοικονόμηση χρήματος για τις εταιρείες.

Επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι οι συζητήσεις αφορούν σε μια συμφωνία, οι δύο εταιρείες αναφέρουν σε ανακοίνωσή του τους ότι η συμφωνία θα δημιουργήσει μια εταιρεία δραστηριοτήτων εστιατορίου ταχείας εξυπηρέτησης, εισηγμένη, με έδρα στον Καναδά.

Η 3G Capital, πλειοψηφικός μέτοχος της Burger King, θα συνεχίσει να κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό μετοχών της νέας εταιρείας, ενώ το υπόλοιπο θα ελέγχεται από τους υφιστάμενους μετόχους της Tim Hortons και της Burger King, αναφέρει η ανακοίνωση. Οι Tim Hortons και Burger King θα λειτουργούν ως ξεχωριστά brands.

«Η νέα εταιρεία θα είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία εστιατορίων ταχείας εξυπηρέτησης παγκοσμίως με σχεδόν 22 δισ. δολάρια πωλήσεις και περισσότερα από 18.000 εστιατόρια σε 100 χώρες παγκοσμίως. Η συμφωνία παραμένει ακόμη υποκείμενη στη διαπραγμάτευση των καθοριστικών λεπτομερειών. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία διαβεβαίωση ότι θα επιτευχθεί οποιαδήποτε συμφωνία ή ότι θα ολοκληρωθεί μια συναλλαγή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δεν θα υπάρξει περαιτέρω σχόλιο από οποιαδήποτε εκ των δύο εταιρειών μέχρι να συμφωνηθεί το deal ή να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις, αναφέρουν οι εταιρείες.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η The Wall Street Journal ανέφερε, επικαλούμενη πηγές με γνώση του ζητήματος, ότι η συμφωνία θα δομηθεί ως «αναστροφή φόρου» και θα μεταφέρει την έδρα της Burger King στο εξωτερικό.

Ένας από τους ανθρώπους που γνωρίζουν την υπόθεση, δήλωσε ότι μια συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί σύντομα αν και δεν μπορούν να γίνουν γνωστές επιπλέον λεπτομέρειες για το πότε. Και οι δύο εταιρείες μαζί έχουν χρηματιστηριακή αξία 18 δισ. δολαρίων.

Με την μετακίνηση σε μια δικαιοδοσία με μικρότερη φορολογία, οι συμφωνίες αυτές δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να εξοικονομήσουν χρήματα από κέρδη στο εξωτερικό και από τα κεφάλαια που κρατούνται στο εξωτερικό, και σε ορισμένες περιπτώσεις, να μειώνουν το συνολικό τους εταιρικό συντελεστή.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:53 - 25 Αυγ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.