ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαβρόφ: "Η Ρωσία είναι έτοιμη να προχωρήσει εμπράκτως στην αποκλιμάκωση"

10:23 - 04 Σεπ 2014 | Ειδήσεις
Λαβρόφ: "Η Ρωσία είναι έτοιμη να προχωρήσει εμπράκτως στην αποκλιμάκωση"
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε την Πέμπτη ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε "πρακτικά βήματα" για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία, σύμφωνα με τις προτάσεις που έκανε την Τετάρτη ο πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

"Ελπίζουμε ότι οι εκκλήσεις του προέδρου Πούτιν θα εισακουσθούν, ειδικά από το Κίεβο , και από τους ηγέτες των ανταρτών στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ", δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

 

Η Μόσχα επιφυλάσσει ιδιαίτερο ρόλο για τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, αφού ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε ότι "σε συνεργασία με τον ΟΑΣΕ, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε πρακτικά βήματα προς την αποκλιμάκωση".

 

Να θυμίσουμε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε την Τετάρτη, ότι μια συμφωνία μεταξύ του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών της ανατολικής Ουκρανίας "ενδέχεται να επιτευχθεί μέχρι την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου".

 

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι απόψεις του ιδίου και του προέδρου της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης είναι "πολύ κοντά", όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ria.

 

Ο Πούτιν τόνισε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα πρέπει να σταματήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία και ότι στην περιοχή θα πρέπει να αναπτυχθούν διεθνείς παρατηρητές.

 

Αναφερόμενος στα βήματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να τερματιστεί η σύγκρουση, είπε ότι κάποια από αυτά είναι η ανταλλαγή αιχμαλώτων, η δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για τους πρόσφυγες και η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.

 

acameron040914

 

Η προειδοποίηση Κάμερον

 

O βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, προειδοποίησε ότι θα αυξηθεί η πίεση προς τη Ρωσία αν δεν σταματήσει η επιθετικότητα από την πλευρά της Μόσχας, την οποία χαρακτήρισε απαράδεκτη.

 

Ο Κάμερον δήλωσε στην τηλεόραση του BBC ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί εναντίον της Ρωσίας έχουν ήδη επιφέρει αποτέλεσμα.

 

"Πρέπει να είμαστε απολύτως σαφείς για το ότι αυτό που συμβαίνει εδώ είναι απαράδεκτο, ρωσικά στρατεύματα στο ουκρανικό έδαφος. Και η Βρετανία, μαζί με άλλες χώρες, έχει πιέσει και έχει καταφέρει την επιβολή μίας σειράς κυρώσεων. Αυτό που χρειάζεται να καταλάβει η Ρωσία είναι ότι αν συνεχίσει αυτή την τακτική στην Ουκρανία η πίεσή μας θα αυξηθεί", είπε ο βρετανός πρωθυπουργός.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:23 - 04 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.