ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Κίνα είναι και θα παραμείνει πρωταθλήτρια ρύπων

17:06 - 22 Σεπ 2014 | Ειδήσεις
Η Κίνα είναι και θα παραμείνει πρωταθλήτρια ρύπων
Η Κίνα εκπέμπει περισσότερα αέρια του θερμοκηπίου από ό, τι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί. Αυτό είναι ένα απογοητευτικό στοιχείο την ίδια ώρα που πραγματοποιείται η παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα στη Νέα Υόρκη με πολλές χώρες να πιέζουν την Κίνα να μειώσει τις εκπομπές ρύπων.

Η Κίνα έχει ήδη βοηθήσει ώστε να αυξηθούν με αργότερο ρυθμό οι εκπομπές αερίου. Πέρυσι, οι συνολικές εκπομπές της αυξήθηκαν κατά 2,3%, κάτω από την μέση ετήσια αύξηση κατά την τελευταία δεκαετία του 2,5%, σύμφωνα με την έκθεση του Global Carbon Project. Αυτή η μικρή πτώση εξηγείται ως επί το πλείστον από την επιβράδυνσης της Κίνας.
Οι αντιδράσεις για τη μόλυνση του περιβάλλοντος, καθώς και μια νέα περιβαλλοντική νομοθεσία που επικεντρώνει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αυξάνουν την αισιοδοξία.
Το νέο δίκαιο του περιβάλλοντος αναφέρεται σε ποινική ευθύνη όσων μολύνουν και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν τη δυνατότητα να μηνύσουν τις ρυπογόνες εταιρίες. Τον Ιούλιο, η Κίνα επέβαλε υψηλά πρόστιμα σε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής για τη μη αφαίρεση των οξειδίων του θείου από τις εκπομπές τους.
Σύμφωνα με την Green Peace, 12 κινεζικές επαρχίες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ της κατανάλωσης άνθρακα της χώρας, έχουν ανακοινώσει μέτρα για τον έλεγχο του άνθρακα.
Σε κάθε περίπτωση η Κίνα θα εξακολουθεί να συμβάλει αρνητικά στην αλλαγή του κλίματος. Σύμφωνα με αναλυτές, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της χώρας αναμένεται να αυξηθούν κατά 4,5% φέτος, σε σύγκριση με τις ΗΠΑ και την ΕΕ όπου αναμένεται μείωση 0,9% και 1,1%, αντίστοιχα. Οι εκτιμήσεις των ειδικών αναφέρουν ότι η κινεζική κατανάλωση άνθρακα δεν θα μειωθεί πριν το 2020.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.