ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ινδία έφτασε στον Άρη με την πρώτη & με ελάχιστο κόστος

13:15 - 24 Σεπ 2014 | Ειδήσεις
Η Ινδία έφτασε στον Άρη με την πρώτη & με ελάχιστο κόστος
Η Ινδία έστειλε διαστημικό σκάφος σε τροχιά γύρω από τον Άρη με λιγότερα χρήματα από όσο κόστισε η ταινία "Gravity".

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διαστημική αποστολή ης Ινδίας με την κωδική ονομασια Mars Orbiter κανοντας τη χώρα την πρώτη που φτάνει στον Κόκκινο Πλανήτη.

«Έχουμε ξεπεράσει τα όρια της ανθρώπινης δυνατότητας και φαντασίας», δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ινδίας Narendra Modi, ο οποίος παρακολουθούσε την επιχείρηση από το νευραλγικό κέντρο της διαστημικής υπηρεσίας στο Bangalore.

Το προσωπικό στον Ινδικό Οργανισμό Διαστημικής Έρευνας ξέσπασε σε χειροκροτήματα και ζητωκραυγές αφού έμαθε ότι η το σκάφος Mars Orbiter, επίσης γνωστό ως Mangalyaan, τέθηκε σε τροχιά στον πλανήτη Άρη. Υπενθυμίζεται ότι μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρώπη και οι Σοβιετικοί έχουν αποστείλει με επιτυχία διαστημόπλοιο στον Άρη. Η Ινδία έφθασε στον Άρη με πολύ λιγότερα χρήματα.
Με ένα τίμημα των 74.000.000 δολάρια, η αποστολή Mars Orbiter είναι μολις ένα κλάσμα των 671 εκατομμυρίων δολαρίων που δαπανώνται από τη NASA. Η Ινδία έστειλε διαστημικό σκάφος σε τροχιά γύρω από τον Άρη με λιγότερα χρήματα από όσο κόστισε η ταινία "Gravity".

india1
Το διαστημικό σκάφος ξεκίνησε στις 5 Νοεμβρίου, και έχει ταξιδέψει πάνω από 650.000.000 χιλιόμετρα για να μπεί στην τροχιά του Άρη. Η αποστολή του είναι η χαρτογράφηση της επιφάνειας του πλανήτη και η μελέτη της ατμόσφαιρας. Το Mars Orbiter ξεκίνησε το διαπλανητικό ντεμπούτο του με το δικό του λογαριασμό στο Twitter.

india2
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για συνεργασία με την Ινδία όταν το διαστημικό σκάφος της συγκεντρώσει δεδομένα για τον κόκκινο πλανήτη.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:00 - 24 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.