ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός αρνείται τις κατηγορίες για αδήλωτα εισοδήματα

17:18 - 26 Σεπ 2014 | Ειδήσεις
Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός αρνείται τις κατηγορίες για αδήλωτα εισοδήματα
Σύμφωνα με τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τόσο σοβαρή η κατηγορία που θα έπρεπε να οδηγήσει τον πρωθυπουργό σε παραίτηση.

Ο Πέντρου Πάσους Κοέλιο διέψευσε κατηγορηματικά ως «ανυπόστατες» τις καταγγελίες ότι είχε λάβει παρανόμως χρηματικές αμοιβές πριν από μια δεκαετία και πλέον. Μιλώντας στο Κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας απέρριψε ως απαράδεκτους τους «υπαινιγμούς» και τις κατηγορίες για τα «σκιώδη έσοδά» του την δεκαετία του 1990, όταν φέρεται να λάμβανε αμοιβές από εταιρεία ενώ ήταν μέλος της Βουλής, κάτι που απαγορεύεται στη χώρα αυτή.

Την ίδια ώρα η γενική εισαγγελία της Πορτογαλίας ανακοίνωσε ότι έθεσε στο αρχείο την έρευνα διότι έχει παρέλθει ο χρόνος παραγραφής.

Ο πρωθυπουργός ωστόσο παραδέχθηκε ότι ζήτησε αποζημίωση για έξοδα παραστάσεως, κυρίως για ταξίδια στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ενόσω εργαζόταν σε μια μη κυβερνητική οργάνωση η οποία συνδεόταν με την εταιρία Tecnoforma. Επέμεινε όμως ότι δεν λάμβανε ποτέ κάποιο άλλο εισόδημα.

Όταν ο ηγέτης των Σοσιαλιστών, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αντόνιου Ζουζέ Σεγκούρου, τον προκάλεσε να δώσει στη δημοσιότητα το ιστορικό των τραπεζικών του λογαριασμών, ο Πάσους Κοέλιο απάντησε ότι είναι δικαίωμά του να μην το κάνει και ότι αρνείται να κάνει ένα «στριπτίζ των τραπεζικών του λογαριασμών για την ικανοποίηση των αναγνωστών των εφημερίδων».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.