ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

O Ολάντ προειδοποιεί τους Γάλλους για επώδυνα μέτρα ενόψει προϋπολογισμού

10:32 - 01 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
O Ολάντ προειδοποιεί τους Γάλλους για επώδυνα μέτρα ενόψει προϋπολογισμού
Ο Φρανσουά Ολάντ προειδοποιεί τους Γάλλους για επώδυνα μέτρα και μεταρρυθμίσεις πιεζόμενος από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες αναφέρουν οι FT.

Η καγκελάριος Μέρκελ αν και επαίνεσε δημοσίως το πρόγραμμα λιτότητας του Παρισιού, εντούτοις οι επιτελείς της έχουν διαμηνύσει στη νέα κυβέρνηση ότι έχει κάνει και σχεδιάζει πολύ λίγα σε σχέση με τα αναγκαία μέτρα.
Ο νέος προϋπολογισμός που πρόκειται να δημοσιευτεί περιλαμβάνει € 21 δισεκατομμύρια περικοπές δημοσίων δαπανών και ο πρόεδρος μίλησε για οδυνηρές εξοικονομήσεις. Υπενθυμίζεται ότι όλα αυτά αφορούν μια κυβέρνηση που πέρασε πολλές δυσκολίες και εσωτερικές συγκρούσεις αρνούμενη μέχρι σήμερα να δεχθεί μέτρα λιτότητας υπαγορευμένα από τη Γερμανία. Απομένει συνεπώς να καταγραφεί το μέγεθος των αντιδράσεων για την πρόθεση περικοπής στις κοινωνικές δαπάνες κατά € 9,5 δις το επόμενο έτος, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του € 900 εφάπαξ καταβολή του τοκετού κατά τα δύο τρίτα από το δεύτερο παιδί και μετά.
Σημειώνεται ότι στο Βερολίνο επικρατεί δυσαρέσκεια για τον Γάλλο Πρόεδρο ο οποίος όπως λένε δεν έχει κάνει τίποτα δυο χρόνια για διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις και συγκράτηση των δαπανών.
Η καγκελαρία τηρεί σκληρή στάση και συνεπώς θα αντισταθεί σε οποιαδήποτε γαλλική πίεση για επιείκεια.
Άμεσα ζητείται από τη γαλλική κυβέρνηση να μειώσει τη φορολογική επιβάρυνση των επιχειρήσεων , να χαλαρώσει την αγορά εργασίας και να τερματίσει τα μονοπώλια στον τομέα των υπηρεσιών.
Πριν δημοσιευθεί ο προϋπολογισμός, φαρμακοποιοί, συμβολαιογράφοι και άλλοι επαγγελματίες προχώρησαν σε απεργία την Τρίτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά των μέτρων που αναμένονται, όπως να επιτρέπεται η πώληση ορισμένων μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων στα σούπερ μάρκετ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.