ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ευρώπη συζητά για την ανεργία των νέων αλλά επικρατούν οι διαφωνίες

11:03 - 08 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
Η Ευρώπη συζητά για την ανεργία των νέων αλλά επικρατούν οι διαφωνίες
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεδριάζουν για το πώς θα δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης αλλά το ένα πέμπτο των νέων είναι ακόμα άνεργοι.

Όπως γράφει το Bloomberg, η έλλειψη προόδου μπορεί να αυξήσει την απογοήτευση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Πρόεδρος της οποίας έχει αντιμετωπίσει αντιδράσεις για τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής και έχει καλέσει τους πολιτικούς να κάνουν το καθήκον τους τώρα και να χαλαρώσουν τις άκαμπτες αγορές εργασίας.

«Μια ολόκληρη γενιά θυσιάζεται σε χώρες όπως η Ισπανία, αναφέρει το Bloomberg ο επικεφαλής οικονομολόγος της Euler Hermes, Ludovic Subran, και εκτιμά ότι αυτό θα έχει πραγματικό αντίκτυπο στην παραγωγικότητα μακροπρόθεσμα.
Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην Ελλάδα η οποία εξακολουθεί να αγωνίζεται για να επουλωθούν τα σημάδια της κρίσης, η ανάπτυξη έχει σταματήσει και ο πληθωρισμός βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο του για πέντε χρόνια.
Η σύνοδος κορυφής του Μιλάνου θα επικεντρωθεί στην ανεργία των νέων, η οποία πλήττει το 21,6 τοις εκατό των ανθρώπων κάτω των 25 ετών σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με την Eurostat. Ακόμη και αυτός ο αριθμός είναι σχεδόν ο ίδιος με το 1997, όταν βρισκόταν στο 21,7 τοις εκατό.
Τον Φεβρουάριο του 2013, η ΕΕ διέθεσε € 6.000.000.000 για πολιτικές που θα αφορούσαν την απασχόληση της νεολαίας έως το 2020. Ο κάθε νέος κάτω των 25 ετών, έλεγαν τότε στην ΕΕ ότι θα πρέπει να έχει είτε μια θέση εργασίας, μαθητείας, ή πρόγραμμα κατάρτισης εντός τεσσάρων μηνών από την επίσημη εκπαίδευση.
Η πρωτοβουλία εστιάζει σε περιοχές με πάνω από 25 τοις εκατό της ανεργίας των νέων, δηλαδή την Ισπανία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, τη βορειοανατολική Ιταλία, περίπου το ήμισυ της Γαλλίας, και περιοχές της Ανατολικής Γερμανίας.
Η Γαλλία πιέζει να επεκταθεί η πολιτική και τα κονδύλια αλλά η Γερμανία αντιτίθεται σε συζήτηση για νέες δαπάνες έως ότου έχουν ήδη παραχωρηθεί τα ποσά που διετέθησαν. Η καγκελαρία ζητά την απελευθέρωση των αγορών εργασίας, ενώ η Γαλλία και η Ιταλία μολονότι πήραν σχετικά μέτρα τίποτα δεν θα λειτουργήσει χωρίς ένα πλαίσιο ανάπτυξης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.