ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νεκροί σε διαδηλώσεις στην Τουρκία - Υπό πολιορκία η πόλη Κομπανί

11:55 - 08 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
Νεκροί σε διαδηλώσεις στην Τουρκία - Υπό πολιορκία η πόλη Κομπανί
Συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι συγκρούσεις γύρω από την πόλη Kobane της Συρίας, ενώ ο απεσταλμένος του ΟΗΕ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να δράσει άμεσα τώρα για να αποφευχθεί η κατάληψη της πόλης.

Την ίδια ώρα η Τουρκία αντιμετωπίζει αυξανόμενες πιέσεις να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει τις κουρδικές δυνάμεις που αγωνίζονται στην Kobane. Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διαδηλώσεις Κούρδων στην Τουρκία με αφορμή την τουρκική ολιγωρία.
Στην κουρδική πόλη της Συρίας αναφέρθηκαν τουλάχιστον 400 νεκροί στις μάχες. Πάνω από 160.000 Σύριοι έχουν εγκαταλείψει την Kobane.

Στη Νέα Υόρκη, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, Staffan de Mistura, είπε ότι οι Κούρδοι της Συρίας υπερασπίζονται την πόλη Kobane με μεγάλο θάρρος και η διεθνής κοινότητα πρέπει τώρα να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την υποστήριξή τους.

Ανταποκριτές λένε ότι η προέλαση του IS φαίνεται να έχει σταματήσει μετά τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ και των Αράβων συμμάχων τους.
Εν τω μεταξύ, ένας ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε στους New York Times ότι "δεν εμφανίζει αγωνία η Τουρκία να κάνει κάτι για να αποτρέψει μια σφαγή σε απόσταση μικρότερη από ένα μίλι από τα σύνορά της".

Την περασμένη εβδομάδα το κοινοβούλιο της Τουρκίας αποφάσισε την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον των μαχητών της Τζιχάντ στο Ιράκ και τη Συρία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο.
Το Ντιγιαρμπακίρ ήταν μία από τις πόλεις της Τουρκίας που έγιναν θέατρο αιματηρών συγκρούσεων των αρχών με ους κούρδους διαδηλωτές που δηλώνουν θυμωμένοι βλέποντας την τουρκική αδράνεια.

Ο αμερικανός υπεξ Τζον Κέρι, έχει κάνει πολλά τηλεφωνήματα στον τούρκο πρωθυπουργό, ενώ ο πρόεδρος Ερντογάν έχει μιλήσει για συνεργασία για μια χερσαία επιχείρηση χωρίς να δώσει περεταίρω λεπτομέρειες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.