ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συναγερμό για την αντιμετώπιση του Έμπολα κήρυξε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας

20:57 - 10 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
Συναγερμό για την αντιμετώπιση του Έμπολα κήρυξε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας
Αργή και ανεπαρκής η αντιμετώπιση του Έμπολα ο οποίος θα μπορούσε να καταστρέψει την παγκόσμια οικονομία, δηλώνει ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Τζιμ Γιονγκ Κιμ.

Κάλεσε τη διεθνή κοινότητα «να προχωρήσει άμεσα» στη δημιουργία ενός «μηχανισμού έκτακτης ανάγκης» που θα ανταποκρίνεται σε «μελλοντικές εστίες» εξάπλωσης του ιού και σε παροχή «οικονομικής στήριξης» σε χώρες που θα έχουν ανάγκη να αντιμετωπίσουν την επιδημία.
Μιλώντας σε κεντρικούς τραπεζίτες στο περιθώρειο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας μίλησε για την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα «χρηματοδοτικό μέσο» για την αντιμετώπιση του ιού Έμπολα. «Ο σχεδιασμός πρέπει να ξεκινήσει για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η οποία θα μπορούσε να εξαπλωθεί πολύ πιο γρήγορα, ακόμη και να σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους και να καταστρέψει την παγκόσμια οικονομία», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «ο κόσμος έχει το ΔΝΤ να συντονίζει και να συνεργάζεται με κεντρικές τράπεζες και κυβερνήσεις για να ανταποκρίνονται στις οικονομικές κρίσεις, όταν πρόκειται όμως για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που αφορούν θέματα υγείας, η "θεσμική εργαλειοθήκη" μας είναι άδεια. Δεν υπάρχει ένα τέτοιο κέντρο γνώσεων και συντονισμού για την αντιμετώπιση (τέτοιων καταστάσεων)».
Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας προειδοποίησε ότι «εξαντλείται ο χρόνος» για να βρεθούν λύσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.