ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον Γάλλο Ζαν Τιρόλ το Νόμπελ Οικονομίας

18:02 - 13 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
Στον Γάλλο Ζαν Τιρόλ το Νόμπελ Οικονομίας
Στον Γάλλο οικονομολόγο Ζαν Τιρόλ απονεμήθηκε το Νόμπελ Οικονομικής Επιστήμης για το 2014, για το έργο του για την ισχύ και τη ρύθμιση της αγοράς,, η οποία θεωρείται κομβική για τις αναγκαίες ρυθμιστικές πολιτικές στο χώρο της βιομηχανίας, σε συνθήκες υψηλής μονοπώλησης της αγοράς.

Στη μελέτη του ο Ζαν Τιρόλ, αναλύει το πώς μπορούν να δράσουν οι κυβερνήσεις έναντι συγχωνεύσεων τεράστιων ομίλων και σε σχέση με τα καρτέλ.

«Ο Ζαν Τιρόλ είναι ένας από τους πλέον επιδραστικούς οικονομολόγους της εποχής μας», ανέφερε η Ακαδημία στη δήλωσή της.

«Ο Ζαν Τιρόλ είναι ένας από τους οικονομολόγους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην εποχή μας, καθώς αποσαφήνισε πώς μπορούμε να κατανοήσουμε και να ρυθμίσουμε βιομηχανικούς τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται λίγες ισχυρές επιχειρήσεις», ανέφερε η Βασιλική Ακαδημία της Σουηδίας, στην ανακοίνωσή της, για την απονομή του Νόμπελ.

Σύμφωνα με την Ακαδημία, από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 και μετά, ο Ζαν Τιρόλ έδωσε νέα ζωή στην μελέτη των αποτυχιών της αγοράς και παρείχε μία θεωρία, για το πώς μπορεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις συγχωνεύσεις ή τα καρτέλ και πώς μπορεί να ρυθμίσει τα μονοπώλια.

Ο Ζαν Τιρόλ με την θεωρεία του απέδειξε ότι στην πραγματικότητα ο καλύτερος κανονισμός ή πολιτική ανταγωνισμού θα πρέπει να προσαρμόζεται προσεκτικά στις συγκεκριμένες συνθήκες κάθε κλάδου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.