ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανάπτυξη κάτω των προβλεπόμενων στόχων αναμένει η Γερμανία

17:26 - 14 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
Ανάπτυξη κάτω των προβλεπόμενων στόχων αναμένει η Γερμανία
Αναθεώρηση επί τα χείρω των εκτιμήσεων για την οικονομική ανάπτυξη στην Γερμανία το 2014 και το 2015 ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μέρκελ, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την εξέλιξη της οικονομική εμπιστοσύνης στην μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Όπως ανακοίνωσε ο  υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Σίγκμαρ Γκάμπριελ ο στόχος για την ανάπτυξη του 2014 αναθεωρείται από το 1,8% στο 1,2% και ο στόχος για την αύξηση του ΑΕΠ το 2015 αναπροσαρμόζεται στο 1,3% από 2% προηγουμένως.

 

Η γερμανική κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι αν και η αγορά εργασίας και η εγχώρια ζήτηση στη Γερμανία παραμένουν άθικτες, η επίτευξη καλύτερης ανάπτυξης το 2015 θα εξαρτηθεί από τη βελτίωση των διεθνών παραγόντων.

 

Σημειώνεται πως οι ανακοινώσεις του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών ακολούθησαν τις ανακοινώσεις του Ινστιτούτου ZEW, για το δείκτη οικονομικής εμπιστοσύνης (ZEW Indicator of Economic Sentiment) του Οκτωβρίου, ο οποίος κατέδειξε υποχώρηση της εμπιστοσύνης στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2012, κάτι που οδηγεί σε αναθεώρηση των εκτιμήσεων του Ινστιτούτου για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας. 

 

Συγκεκριμένα, ο δείκτης του Ινστιτούτου ZEW κινήθηκε τον Οκτώβριο πτωτικά για δέκατο συνεχόμενο μήνα. Ανήλθε στο -3,6, όταν οι αναλυτές ανέμεναν επίδοση -1.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.