ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναθεωρεί προς τα πάνω το στόχο για το έλλειμμα του 2015 η Πορτογαλία

22:35 - 14 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
Αναθεωρεί προς τα πάνω το στόχο για το έλλειμμα του 2015 η Πορτογαλία
Αναθεώρησε προς τα πάνω τον στόχο που έχει ορίσει για δημόσιο έλλειμμα το 2015 η Πορτογαλία αυξάνοντάς το από το 2,5% στο 2,7% του ΑΕΠ.

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη,  ο πρωθυπουργός της χώρας, Πέδρο Πάσσος Κοέλιο, ο  νέος αυτός στόχος θα ενταχθεί στο σχέδιο του προϋπολογισμού για τον επόμενο χρόνο, το πρώτο μετά την έξοδο της χώρας από το διεθνές πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας τον περασμένο Μάιο, που θα παρουσιαστεί  την Τετάρτη.


«Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών, εξαιτίας της ύφεσης, καταφέραμε να μειώσουμε το έλλειμμα στο 4% και τον επόμενο χρόνο το μειώσαμε στο 2,7%» δήλωσε ο επικεφαλής της κεντροδεξιάς κυβέρνησης.


Ο Πάσσος Κοέλιο, που θα αντιμετωπίσει σε ένα χρόνο τις βουλευτικές εκλογές, εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα είναι η πρώτη φορά σε διάστημα 15 ετών που η Πορτογαλία θα παρουσιάσει ένα έλλειμμα που θα κυμαίνεται κάτω από το όριο του 3% που προβλέπει ο κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Σε μία έκθεση που δημοσιεύτηκε λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση της Λισαβόνας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέβλεπε ότι ο στόχος να μειωθεί το έλλειμμα στο 2,5% του ΑΕΠ τον επόμενο χρόνο μπορεί να επιτευχθεί, αλλά μόνον με την προϋπόθεση ότι θα ληφθούν νέα μέτρα περικοπής δαπανών.


Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας είχε αφήσει να εννοηθεί πως θα επιδίωκε τη χαλάρωση των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζει από το 2011 και να μειώσει το ύψος των περικοπών στους μισθούς στο δημόσιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.