ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε χαμηλό τριών ετών τα ομόλογα της Βενεζουέλας

23:10 - 14 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
Σε χαμηλό τριών ετών τα ομόλογα της Βενεζουέλας
Σε χαμηλό τριών ετών, βούτηξαν τα ομόλογα της Βενεζουέλας, μετά την νέα πτώση του πετρελαίου και την πρόβλεψη των καθηγητών του Harvard, Κenneth Rogoff και Carmen Reinhart, ότι η χώρα πιθανότατα θα χρεοκοπήσει.

H τιμή του ομολόγου λήξης 2027 πραγματοποίησε πτώση 2,4% στα 62,17 σεντς το δολάριο, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2011. Η απόδοση ενισχύθηκε 0,63%, στο 16,37%.


Σύμφωνα με το Bloomberg, το κόστος δανεισμού αυξάνεται καθώς η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου και η έλλειψη δολαρίων δυσκολεύει την κυβέρνηση να καλύψει τις βασικές ανάγκες των πολιτών. Οι δύο καθηγητές αναφέρουν σε χθεσινό τους άρθρο πως το κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι 2% χαμηλότερο από τα επίπεδα του 1970.


«Έχουν εκτεταμένες χρεοκοπίες στο εσωτερικό και η οικονομία πραγματικά εκρήγνυται εσωτερικά» δήλωσε η κ. Reinhart σε συνέντευξη της στο Bloomberg. «Αυτό που πραγματικά πρέπει να κάνουν είναι να βάλουν σε τάξη το σπίτι τους. Αν κάτι τέτοιο πυροδοτηθεί από μια εξωτερική χρεοκοπία, δεν είναι κάτι κακό» πρόσθεσε.


Πριν ένα μήνα ο επίσης καθηγητής στο Harvard και πρώην υπουργός Οικονομικών της Βενεζουέλας, Ricardo Hausman, είχε προτείνει στην κυβέρνηση να χρεοκοπήσει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.