ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φοροελαφρύνσεις 18 δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο Ρέντζι στην Ιταλία

16:25 - 16 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
Φοροελαφρύνσεις 18 δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο Ρέντζι στην Ιταλία
Φορολογικές ελαφρύνσεις ύψους 18 δισ. ευρώ,, συμπεριλαμβάνει το σχέδιο προϋπολογισμού του 2015 που παρουσίασε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Οι ελαφρύνσεις αφορούν κυρίως τους πιο χαμηλόμισθους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Το 50% του ποσού προκύπτει από την φοροαπαλλαγή των 80 ευρώ υπέρ των μόνιμων υπαλλήλων, οι οποίοι κερδίζουν κάτω των 25.000 ευρώ ετησίως. Επίσης, κατά 5 δισ. ευρώ θα μειωθούν οι φόροι μισθωτών υπηρεσιών τους οποίους καταβάλλουν οι εργοδότες.

Από το 2015, εξάλλου, όσοι εργαζόμενοι επιθυμούν θα μπορούν να ζητούν την τμηματική καταβολή του εφάπαξ τους, μαζί με τον μηνιαίο μισθό, χωρίς να περιμένουν τη συνταξιοδότησή τους.

Το σχέδιο του ιταλικού κρατικού προϋπολογισμού περιλαμβάνει επίσης ένα μέτρο για την επιδοτούμενη πρόσληψη νέων εργαζομένων, που προβλέπει την καταβολή των ασφαλιστικών τους εισφορών για την πρώτη τριετία απασχόλησής τους θα γίνεται από το ιταλικό δημόσιο. Για τον σκοπό αυτό θα διατεθούν άλλα 2 δισ. ευρώ.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε, παράλληλα, την περικοπή των δαπανών του δημοσίου κατά 15 δισ. ευρώ.

Όπως ανέφερε ο Ρέντσι, ο λόγος ελλείμματος-ΑΕΠ θα διαμορφωθεί φέτος στο 2,9%, θα παραμείνει δηλαδή εντός δηλαδή των παραμέτρων που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:39 - 16 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.