ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολάντ: Ανάπτυξη η απάντηση στις αγορές

17:56 - 16 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
Ολάντ: Ανάπτυξη η απάντηση στις αγορές
Στην στασιμότητα της οικονομίας της Ευρώπης, και στην αστάθεια που επικρατεί παγκοσμίως, απέδωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολαντ, την πτώση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ζητώντας περισσότερη ανάπτυξη για να ξαναβρεί το δρόμο της η Ευρώπη.

«Υπάρχει μια παγκόσμια αβεβαιότητα. Οι ΗΠΑ επιβραδύνουν και η ανάπτυξη στην Ευρώπη είναι πολύ αδύναμη» υπογράμμισε ο Ολάντ, θεωρώντας αναγκαίο "η Ευρώπη να μπορέσει να ξαναβρεί τον δρόμο της ανάπτυξης, μιας ανάπτυξης πολύ πιο ισχυρής".

Σύμφωνα με τον Ολάντ, η ευρωζώνη βγήκε από την κρίση, αλλά η οικονομία της παρέμεινε στάσιμη, ζητώντας καλύτερο παγκόσμιο συντονισμό για να σταματήσει η αβαιβεότητα που πλήττει τις αγορές.

Ο Γάλλος πρόεδρος υποστήριξε ότι οι «αδυναμίες» των αγορών οφείλεται κυρίως, στην αστάθεια σε διεθνές επίπεδο που επιδεινώνει την κατάσταση στην Ευρώπη, λόγω και της δικής της αδύναμης ανάπτυξης, των αμφιβολιών για τα επενδυτικά προγράμματα που πρέπει να εφαρμοστούν και των προγραμμάτων λιτότητας που προστίθενται το ένα στο άλλο.

Αυτή η κατάσταση "προκαλεί αβεβαιότητα στις αγορές", επέμεινε ο Ολάντ, που προανήγγειλε ότι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα διεξαχθεί στις 24 Οκτωβρίου θα πρέπει να ληφθεί υπόψη του όχι μόνο την κατάσταση στις χρηματιστηριακές αγορές αλλά και την αδυναμία της ευρωπαϊκής οικονομίας να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.